Balatoni fotó totó – Képrejtvény a Balatonról nyereményekért 3/2. + megfejtések

A Balatoni fitó totó harmadik fordulójának második részében ezeket a képeket kell a megfelelő település nevével összepárosítani

Hetente zajló játékunk harmadik sorozatának második részével jelentkezünk. Az új feladatok mellett a harmadik sorozat első részének megoldása mellett azt is közöljük, hogy kik azok a legjobban teljesítő megfejtők, akik bejutottak az együttesen több mint 350 ezer forint értékű ajándék sorsolásába.

 

Az aktuális részt afféle strandszezon előzetesként fedetlen testű nőalakokat illetve nőalakokat is ábrázoló szobrokból állítottuk össze. A megfejtést május 28-án, csütörtökön 24 óráig kell megküldeni a toto2020@balatontipp.hu címre. A feladat most is annyi, hogy a lehetőségekből választva meg kell adni, hogy az épp bemutatott képek hol készültek.
A válasznak tartalmazni kell a beküldő nevét, települését és a megoldást a képek sorszámához írt megfelelő betűvel az alábbi formában: 1B, 2C, 3A, 4C… A megoldásokat és a legjobb megfejtők nevét, települését a következő rész meghirdetéskor közöljük.

Az 3. forduló 1. részének megfejtését, a legjobbak névsorát az írás végén olvashatják.

A 3. forduló 2. részének feladatai

(Megoldásként a megfelelő településnevet kell kiválasztani)

 

1. A népszerű balatoni sportot űző lány az egyik balatoni város mólóhoz vezető útja mellett hűsíti magát a szökőkút medencéjében.
A. Gyenesdiás B. Fonyód C. Siófok

 

2. A szerelmesek egy szabadstrandon ölelik egymást. A szabadstrand egy furcsának számító balatoni képződményről kapta a nevét.
A. Keszthely B. Balatonboglár C. Tihany

 

3. Lehetnének akár hajótöröttek is, akik ruhájukat a tóban elvesztve menekültek meg egy balatoni viharban, s most azt figyelik, jön-e már értük valaki.
A. Keszthely B. Fonyód C. Balatonlelle

 

4. A balatoni régióhoz kötődő művész egyik jellegzetes alkotása, ami évtizedek óta vigyáz a fürdőzőkre az egyik népszerű strand gyermeköblénél
A. Keszthely B. Balatonszárszó C. Siófok

 

5. A régió egyik településén a városháza előtt térdelő nőalak a fenekét épp a polgármesteri iroda felé mutatja.
A. Zalakaros B. Hévíz C. Zamárdi

 

6. A település vasútállmása előtti parkban áll ez a nőalak. A szobor a címét a nőalak jellegzetes tartásáról kapta. Ugyanilyen címen több más szobrot is ismerhetünk, de például Péterfy Borinak is van ilyen című dala.
A. Balatonföldvár B. Balatonszemes C. Révfülöp

 

7. A díszkút egyik balatoni város központi parkjában áll egy hajdani étterem szomszédságában, aminek alagsorában szezonon kívül mirelit szilvás gombócot gyártottak a szálloda dolgozói.
A. Balatonalmádi B. Balatonkenese C. Balatonvilágos

 

8. Egy operaénekes és egy szobrászművész közös alkotása. Az énekes talán a violinkulcsok és a lanthúrok kőbevésésében lehetett meghatározó. Egyik balatoni település vízparti parkjában áll.
A. Balatonlelle B. Alsóörs C. Balatonfűzfő

 

9. A második világháború idején készült szobor eredetileg egy nem rég földig rombolt villa kertjében állt, majd két évtizedig a település forgalmas sétánya mellett volt látható. Öt éve egy villa hátsó udvarában dugták el. A főalak arcát egy ismert színésznőről mintázták.
A. Balatonfüred B. Siófok C. Csopak

A válaszokat május 28-án, csütörtökön 24 óráig kell megküldeni a toto2020@balatontipp.hu címre. A válasznak tartalmazni kell a beküldő nevét, települését és a megoldást a képek sorszámához írt megfelelő betűvel az alábbi formában: 1B, 2C, 3A, 4C… (Ha valaki a megoldásra adott időn belül arra jut, hogy hibás korábban megoldást küldött, egy alkalommal korrigálhatja tippjeit.)

A megoldásokat és a legjobb megfejtők nevét, települését egy hét múlva, a következő rész meghirdetéskor közöljük.

Megoldás az 2. forduló 1. részéhez

1. A Borsos Miklós által készített tábla Tihanyban, a Kossuth utca egyik házán jelzi hogy itt működött az Eötvös Loránd Geofizikai Intézet Obszervatóriuma – ma Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat.
B. Tihany

2. Farkaslaki Jakab György Megmaradásunkért című alkotása a balatonlellei móló sétány mellett áll.
A. Balatonlelle

3. A vitorláskikötőt a Kéthelyi-patak balatonmáriafürdői torkolatában alakították ki.
A. Balatonmáriafürdő

4. Pándi Kiss János Nő lanttal című szobra Balatonszárszón a Balaton-parti parkban látható a Központi strand keleti bejáratának közelében
B. Balatonszárszó

5. A boszorkányként eltemetett fiatal nő csontváza Hévízen látható a település ókori és középkori emlékeit bemutató Egregyi Múzeumban.
B. Hévíz

6. Szent Ilona szobra eredetileg a Zala-folyó balatoni torkolatánál, majd Fenékpusztán állt. Jelenleg a Festetics-kastély nyugati parkjában látható.
A. Keszthely

7. Az évente egyszer Olaszrizlinget adó Sárkányos kút Paloznak közepén áll a templomdombi park bejáratánál. Az idén szeptember 29-én délután 3 óra körül történik meg a víz ingyen iható borrá válásának csodája. Addig és utána a Faluház udvarán működő Pincze Pontban – persze más helyeken is – lehet kóstolni a finom helyi borokat. Persze pénzért.
B. Paloznak

8. Tarr Miklós Révész című szobra 2012. óta köszönti a Révfülöpre érkezőket az egykori hajóállomás épület előtt.
A. Révfülöp

9. A képen a 2014-es alsóörsi kőszobrász tábor egyik résztvevője, a török Firdevs Saglam “nagyol” egy kőtömböt, hogy nőalakot készítsen belőle.
A. Alsóörs

 

A megfejtés: 1B, 2A, 3A, 4B, 5B, 6A, 7B, 8A, 9A

A totóra 122 megfejtést kaptunk, közülük 34 volt 100 százalékos. Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket egy akaratlan diszkriminációra: a helyes válaszok között egy “C” sem szerepelt. Elnézést kérünk az egykori césektől! Most nem hagytuk ki őket. Nagyon köszönjük a tippeket mindenkinek!
Az 3. forduló sorsolásába az alábbi személyek kerülnek be 100%-os eredményekkel:

Alberti Réka (Budapest), Biermann Margit (Balatonalmádi), Borka Bence Benjamin (Tatabánya), Borostyán Judit (Eger), Bődör Beáta (Keszthely), Budáné Bocsor Ágnes (Balatonfüred), Czeglédy Ákos (Paloznak), Császár Beatrix (Balatonföldvár), Császárné Papp Ilona (Szólád), Dobainé Ferencz Gabriella (Bőcs), Erdélyi Gyula (Balatonfüred), Faragóné Huszár Szilvia (Budapest), Halász Gáborné (Szántód), Horváth Adrienn (Zalaegerszeg), Horváth Tibor (Dunakeszi), Horváth Tiborné (Budapest), Horváth Tünde Julianna (Keszthely), Hudák Kati (Budapest), Kovács Edit (Dunakeszi), Kovács Emese (Felsőrajk), Kovács Józsefné (Martonvásár), Lágler Gabriella (Keszthely), Luzics Szabina (Budapest), Sótonyi Erzsébet (Budapest), Nagy Zsuzsa (Márkó), Nógrádi Zoltán (Budapest), Paróczi Gábor (Budapest), Reischlné Richter Erzsébet (Sopron), Stefanovitsné Sipos Mária (Nagyvázsony), Szebeni Gyuláné (Budapest), Szebeni Krisztina (Budapest), Szreseny Dóra (Vác), dr. Varga Zsuzsanna (Tatabánya), Vida Györgyi (Budapest) + Alberti Réka (Budapest) még egyszer, mert az előző fordulóban lemaradt a neve.

A következő sorsolást a 3. forduló 3. része után tartjuk. Aki a háromhetes ciklusban több alkalommal is a legjobbak között lesz, az ennek megfelelő számú lehetőséggel kerül a sorsolásba. A fődíjat, a Balaton Ballooning Kft. által felajánlott hőlégballonos kirándulást a fordulók legjobbjai között sorsoljuk ki – várhatóan a nyári hónapokban.

Május 25-én éjfélig lehet lájkokkal értékelni az Ó, a Balaton, régi nyarakon élménypályázatra beérkezett három írást. Aki még nem olvasta el őket, mielőbb szakítson rá időt.

A játék és az élménypályázat teljes ideje alatt kisorolásra kerülő ajándékok és felajánlóik

(Az itt olvasható ajándékok egy részét már kisorsoltuk az első és második forduló után.)

Ady Vendégház, Paloznak
1+1 db 10 ezer forint értékű szállásutalvány

Alsóörs Község Önkormányzata
1 db 1 hétre szóló családi belépő az alsóörsi Községi strandra

Balaton Ballooning Kft., Cserszegtomaj
1+1 db ballonrepülés, darabonként 42000 Ft értékben

Balatoni Hajózási Zrt., Siófok
Egy alkalomra, 2 főre szóló menettérti hajózás a 2020-as idényben

Balatontourist Camping Kft., több balatoni településen
Három nap/2 éjszaka szállás „standard” parcellán (max. 100 m2), saját kemping felszereléssel, maximum 6 fő részére – felhasználható meghatározott kempingek egyikében

Bike Extrém Kerékpárszaküzlet, Szerviz és Kölcsönző – Balatonfüred, Örvényes
15000 forint értékű utalvány kerékpárkölcsönzéshez

Dínópark, Rezi
Egy darab családi belépő – 16-20 ezer forint értékben

Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.
2 db Tófürdőjegy utalvány

Huszár Vendéglő, Örvényes
1+1 db 10 ezer forint értékű utalvány

Jóbarátok Halsütöde, Balatonalmádi (Budatava strand)
Tízezer forint értékű utalvány

Kalóz Vitorláskölcsönző, Balatonalmádi
Kettő órás sétavitorlázás 25 ezer forint értékben maximum 6 fő részére Almádiból

Kócsag Kemping, Balatonberény
1+1 darab 2 napra (1 éjszakára) mobilházi szállás

Önkormányzati Vendégház, Paloznak
1+1 db 10 ezer forint értékű szállásutalvány

Park Kemping, Vonyarcvashegy
1+1 darab 2 éjszakára szóló szállás 2 személyes MINI bungalóban

Rév Büfé, Révfülöp
Tízezer forint értékű utalvány

Torony Csárda, Gyenesdiás
1 darab két személyre szóló ebéd vagy vacsora meghívás

Zánka Község Önkormányzata
1+1 db családi belépő egy hétvégére (péntek-vasárnap) a Községi strandra

Nagyon köszönjük az eddigi felajánlásokat! Azokat a Balatoni fotó totó játék és az Ó, a Balaton, régi nyarakon – élménypályázat között megosztva használjuk fel. Örömmel fogadjuk más szolgáltatók, önkormányzatok felajánlásait is.

Szöveg és képek Győrffy Árpád

A korábbi részek

Balatoni fotó totó – Képrejtvény a Balatonról értékes nyereményekért 1/1.

Balatoni fotó totó – Képrejtvény a Balatonról 1/2. – és megfejtések

Balatoni fotó totó – Képrejtvény a Balatonról nyereményekért 1/3. + megfejtések

Balatoni fotó totó – Képrejtvény a Balatonról nyereményekért 2/1. + megfejtések

Balatoni fotó totó – Képrejtvény a Balatonról nyereményekért 2/2. + megfejtések

Balatoni fotó totó – Képrejtvény a Balatonról nyereményekért 2/3. + megfejtések

Balatoni fotó totó – Képrejtvény a Balatonról nyereményekért 3/1. + megfejtések

Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!

 

Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! A feliratkozással hozzájárul adatainak a hírlevél küldéséhez szükséges kezeléséhez.(Adatvédelmi szabályzatunkat és tájékoztatónkat itt olvashatja)

Hasznos lehet!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár