Főoldal | Strandok | | Korcsolyázás | Bicikliút | | Időjárás | Fotógaléria | Sajtó | Üzenő

Hírlevél | | Nyomtatás Nyomtatás | Mentés Mentés | Küldés Küldés

Biciklivel a Balatonnál

Aktuális figyelmeztetések

A rendőrök kiemelten figyelnek azokra az autókra, amelyiken a hátulra felrakott biciklik eltakarják a világítást és a rendszámot. Ha nincs külön felszerelve minden funkcióval működő pótlámpa, nincs kirakva hátul a rendszám, akkor 5 ezer forintnál kezdődik a büntetés, a felső határ 30 ezer (vagy 50, de ebben nem vagyok biztos). Hazáig akár többször is fizethetünk. (Itt láthatjátok a szabályos felszerelést http://www.balatontipp.hu/index.php?p=bicikliut&id=327 )

(Várjuk a híreket, ha hasonló ügyekkel találkoztok!)

A Balaton környéke különösen jó lehetőségeket kínál a kerékpáros túrázáshoz. Erőnléttől, ízléstől függően mindenki találhat magának megfelelő terepet. A kellemes testedzés mellett a túrákon érdekes településeket látogathatunk végig, ritka műemléket, különleges természeti értékeket nézhetünk meg.
Kiépített kerékpárutakat főként közvetlenül a Balaton-parton találhatunk. A három Balaton körüli megye partközeli részén elsősorban kisforgalmú közutakat, vagy könnyen járható földutakat választhatunk túráinkhoz. Ha a közvetlen közelünkben esetleg nem találunk megfelelő helyet, vonaton, személyautóval, sőt hajóval utazhatunk el a kiválasztott starthelyre.

Az induláshoz segítségként saját írásként egy általános tanácsokkal szolgáló részt és két átfogó anyagot érhetsz el a lent lévő képektől, vagy a baloldali menüből. Több olvasói beszámoló is született, amikhez az Olvasóink írták menüvel juthatsz el. Szívesen fogadjuk mások írásait is a tó környéki kerékpározási lehetőségekről, túrázási élményekről.

Biciklivel is szabad a sör és a hosszúlépés!


Balatoni bicikliút bringakörút kerékpárút

Balatoni bringakörút


Nyomd a pedált, nyomasd a pecsétet!  

Ha valaki szép emléket szeretne magának, vagy másnak is kézzelfogható módon szeretné bizonyítani, hogy körbebiciklizte a Balatont, letekerte a keleti vagy a nyugati félkört, az most már bizonyítványt is szerezhet teljesítményéről.


Kis-balatoni biciklikörút bringakörút leírása képekkel szintrajzos térképekkel tapasztalatokkal

Kis-balatoni biciklikörút - bringakörút  


Biciklivel a Bakonyban, a Somló környékén és a Balaton-felvidéken 


 

Megtartottuk az ajándéksorsolást a bicikliseknek! - 2013.09.17.

A sorsolásban azok vettek részt, akik megfelelő formában beküldték szeptember 14-én 24 óráig a Balatoni Bringakör teljesítését igazoló bizonyítványukat.
Az ajándékokat a pecsételő helyek ajánlották fel az eddigi segítség mellé. A nyerteseket rövidesen levélben is megkeressük. Addig így gratulálunk! :)

Alsóörs Önkormányzata - egy hónapig érvényes strandbelépő 2 főre a 2014-es szezonban  - Kis György (Veszprém)
Babamúzeum Tihany, egyszeri belépés maximum hat főig és egy darab díszkiadású album a múzeumról - Mikolics Tímea (Dombóvár)
Balatontourist  - egy hétvégi (2 napos) strandbelépő maximum 6 főre balatonfüredi Füred Kempingbe a 2014-es szezonban - Kiss Szandra (Nagykanizsa)
Galéria Étterem, Balatonfüred - ebéd vagy vacsora két személyre - Kovácsné Marton Ildikó (Pankasz)
Huszár Vendéglő, Örvényes - ebéd vagy vacsora 10 ezer forint értékben - Kornseé Gyöngyi (Mór)
Kalóz Vitorlás és Csónakkölcsönző, Balatonalmádi - 2 órás sétavitorlázás 4 fő részére - Kis-Kapin Karina (Budapest)
Lacika Kisvendéglő, Fonyód - 3 ezer forintos fogyasztás - Örkényi Csaba (Mezőszentgyörgy)
Móló Büfé, Tihany - 3 ezer forintos fogyasztás - Schnell Henrik (Pécs)
On2wheels Kerékpárkölcsönző, Révfülöp - egyszeri alkalomra, 2 napra, 2 főre szóló, kategóriától független kerékpárkölcsönzés - Kaibinger Viktória (Szombathely)
Önkormányzati Vendégház, Paloznak - két nap - egy éj 4 főre (május 30-ig) - Pálinkás Péter (Eger)
Öreg-hegy Fogadó, Szentbékkálla - 2 fő részére egy éjszakás szállás reggelivel - Vörös Tamás (Oromhegyes-Szerbia)
Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem, Tihany - két személyes ebéd vagy vacsora - Keresztes Nagy Zsuzsanna (Budapest)
Rév Büfé, Révfülöp - 30 korsó sörből
  Hornyák Béla 10 korsó sör
   Ágoston Katinka (Pécs) 8 korsó sör
   Barabás Tibor (Tatabánya) 6 korsó sör
   Fekete Tamás (Makó) 6 korsó sör

Yacht Kemping, Balatonalmádi - három nap/két éjszaka szállással a berendezett MAXI sátorban, 4 főre -  Petrucz Diána (Tiszasziget)
Yacht Kemping, Balatonalmádi - három nap/két éjszaka hozott sátorral, vagy lakókocsival 4 fő részére -  - Gál Tibor (Kántorjánosi)
(Az ajándékok többségét 2014. június végéig lehet igénybe venni. Az eltérő feltételeket külön jeleztük)

 

Várjuk a friss balatoni tapasztalatokat és jó fotókat a szerkesztobalatontipp.hu címre, az oldalunk saját vagy fészbukos üzenőjébe, 
Ha lájkoljátok Facebook oldalunkat -
http://www.facebook.com/balatontipp -, akkor folyamatosan friss információt kaptok a Balatontipp új híreiről, anyagairól

Balaton balatoni szabadstrandok bicikliutak balatoni bringakör bringakörút bizonyítvány boros kulturális sport szabadidős programok koncertek látnivalókKerékpárospihenőhely Balatonőszöd


 
HOZZÁSZÓLÁSOK - A Balatontipp saját üzenője. Az oldal értékrendjéhez, tartalmához nem illő hozzászólásokat töröljük. Különleges eseteket leszámítva csak olyan kérdésekre, kérésekre, véleményekre reagálunk, amelyet az érintett teljes nevét megadva írt be. (Levelet a szerkesztobalatontipp.hu címre küldhettek.) Működési szabályainkról az"Adatkezelési szabályoknál".
Név*
E-mail*
(Az e-mail cím kötelezően # karakterrel kezdődik a gyüjtögető automaták miatt.)
Kód*
Hozzászólás*
 

a szerkesztő
Balatonalmádiban a város nyugati felében lévő Yacht kemping előtt parkolhat, a kempingben bérelhet biciklit és a környéken sok árnyékos helyet is talál - bár elsősorban nem ez a jellemző.
2014-05-22 09:02:00


Funtuni Erzsébet
Először megyek a Balatonra. Egyedül.
Ingyen parkolót keresek. Szeretnék biciklit kölcsönözni és egy rövid távon biciklivel, közel a tóhoz, árnyékos helyen biciklizni.
A fentiekhez kérek tanácsot!
2014-05-22 08:45:00


Détár Imre
Nagyon kőszőnőm megfogadom a tanácsát
2013-01-04 12:21:00


a szerkesztő
Kedves Détár Imre!
Nem ismerek olyan térképet, amit igazán ajánlani mernék. Én általában viszek magammal az utazási kiállításokon és a Tourinform irodákban ingyenesen adott települési térképeket, de nem nagyon veszem elő őket útközben.
A legfontosabb, hogy a túra előtt virtuálisan utazza körbe a Google térképével. Ehhez az én leírásomban megtalálja a berajzolt útvonalat, elég, ha megnyitja új ablakban, megfelelően felnagyítja, és az egérrel húzva végigjárja. A GPS-szel felvett adatok javításával készítettem.
Figyeljen főleg arra, hogy hol kell a Balaton és a tó körüli főút között, illetve a főút másik oldalán menni. Ha egyszer rossz utcába megy, könnyen korrigálhatja. Még az is lehet, hogy jobb, mint a kijelölt útvonal.
Jó, ha van egy Balaton térkép, ami a nagyobb településekről utcaszintű rajzokat is tartalmaz, aztán figyelni kell a jeleket, meg a Balatont.
Jó tervezgetést!
Győrffy Árpád

2013-01-04 09:50:00


Détár Imre
Kedves szerkesztő 2013.májusban kőrb eszertnénk biciglizni a balcsit már mindent megterveztünk csak egy olyan térkép kellene ami csak a kerékpár utakat jelöli .legyen szives ebben segiteni elöre is kőszőnőm .
2013-01-04 09:09:00


a szerkesztő
Tisztelt Marosi Zsolt!

A balatoni kempingek legalább annyira biztonságosak, amennyire Magyarország többi része. Szerintem nyugodtan alhatnak mindegyikben.
Ha az autója nem valami különleges jármű, akkor nyugodtan hagyhatja valahol az utcán. Olyan részt javaslok, ahol a lakók is parkolnak. A strandok, vasútállomások vagy más központi helyek parkolóit nem javaslom, mert éjjelre az Öné maradhat egyedül, és még valakinek felkelti az érdeklődését. Fontos, hogy ne hagyjon semmit a kocsiban látható helyen.
Ha az indulás előtt vagy az érkezés után kempingben alszik, akkor némi pénzért náluk is hagyhatja az autót.
Jó utat!
Győrffy Árpád
2012-05-01 21:44:00


Marosi Zsolt
Tisztelt Szerkesztő!

Idén nyáron tervezzük feleségemmel a Balaton körüli biciklitúrát. Évek óta dédelgetett álmunk, ezen a csodálatos helyen bringázni. Több kérdésünk lenne. Autóval mennénk le, de nem tudjuk, hogy addig hol lehetne ott hagyni a kocsit. Elvileg kempingekben szeretnénk sátrazni. Mennyire biztonságosak a balatoni kempingek?

Válaszát előre is köszönjük!

Marosi Zsolt
2012-05-01 18:14:00


a szerkesztő
Heló Sándor!

Javaslom olvasd el az "Olvasóink írták" rovatban található beszámolókat, esetleg az én leírásomat is, szinte minden fontos dolog megtalálható bennük a technikai felkészüléstől a legkritikusabb pillanatokig. Aztán kérdezz, ha még valamire kíváncsi vagy.
Jó utat
Győrffy Árpád

2011-10-03 21:06:00


Németh Sándor
Helló,
Szeretném a Balatont körbebiciklizni, tanácsokat, ötleteket, várok. Amatőr szinten vagyok a túrázással ezért kérek véleményeket. Előre is köszi,
2011-10-03 17:23:00


a szerkesztő
Kedves Ildikó!
Nagyon köszönöm az érdeklődését. Elküldtem e-mailben címére a bővebb választ és a szükséges anyagokat.
Üdvözlettel
Győrffy Árpád
2011-09-03 00:12:00


Szőke Ildikó
Szeretnék érdeklődni, hogyan lehet csatlakozni a biciklisiket kiszolgáló csapatba ?

Kisbalatonnál van házunk, és szeretnénk vállalkozást inditani.

Köszönettel várom válaszukat, és kérem jelezzék hogy ha a kisbalaton nem , akkor a balatonnál hol melyik helyen nincs még szolgáltató ???

köszönettel
Ildikó
2011-09-02 23:32:00


doroty000
coool
2011-08-10 09:25:00


  

Biciklis tanácsok
Balatoni Bringakörút
Balatoni Bringakör Bizonyítvány
Kis-balatoni bicikliút
Biciklivel a Balaton-felvidéken
Olvasóink írták
Bicikli - alkohollal - KRESZ