Siófok – Koncertek, gyerekprogramok a főtéren és a Jókai parkban augusztusban

A Luis Eduardo Castagno trió augusztus 12-én ad koncertet a Jókai parkban

Augusztusban is folytatódik a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ ingyenes programsorozata, ami minden korosztálynak sok érdekességet kínál.

 

A keddi estéken gyerekeknek szóló koncerttel, foglalkozással, szerdánként néptánccal, csütörtökönként valamilyen zenei programmal várják a Fő térre az érdeklődőket, vasárnaponként pedig a Jókai park fái alatt rendeznek koncertet. Ettől persze lehet egy kis eltérés is, mondjuk a pénteki napra beeshet egy karibi táncház a KIKK előcsarnokában.
A rendezvényekre ingyenesen várják az érdeklődőket.

A tervezett programok

Augusztus 8., szerda 19.30 – Fő tér
Belvárosi Néptánc Estek – Somogy Táncegyüttes (Kaposvár)

 

Az 1949-ben alakult Somogy Táncegyüttes Kaposváron működik. A tánckart főleg gimnazista – és egyetemista korú fiatalok alkotják. Az együttes művészeti arculatához tartozik az autentikus néptáncok felgyűjtése és színpadra alkalmazása, valamint tematikus és kortárs táncszínházi koreográfiák alkotása. A folklór vonal átfogó képet nyújt a magyar nyelvterületek táncairól, valamint betekintést enged egy-egy magyarországi vagy erdélyi, idegen ajkú népcsoport kultúrájába. A táncokat a Somogy Zenekar élőzenéje kíséri. A 69 éve tartó magas színvonalú táncművészeti munka komoly húzóerőt jelent Somogy megye amatőr művészeti mozgalmának.

Augusztus 9., csütörtök 20.00 – Fő tér
Belvárosi Zenei Estek Barabás Lőrinc Quartet – Other Than Unusual

 

A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét Beardance címmel. A második, “Other Than Unusual” album budapesti bemutatójára március 21-én került sor a Müpában teltház előtt, a zenekar vendége Takuya Kuroda japán trombitaművész volt.
„Talán most a népzenei vonal háttérbe kerüt, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz vonal, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, amelyet egyebek mellett az is megerősít, hogy Nagy Zsolt vibrafonon és üstdobokon is játszik, de vannak benne rockosabb elemek is.” – mondja Barabás Lőrinc a lemezről.

Augusztus 10., péntek 17.00 – KIKK előcsarnok
Karibi táncház

 

Táncházunkban a Karib térség több táncának alapjaival ismerkedhetnek meg: a kubai salsaval, a dominikai merengue-vel és bachata-val. Egyszerűen követhető lépéseket tanulunk meg, melyeket közösen zenére ki is próbálunk. A táncház lényege, hogy ne csak nézőként vegyünk részt a táncokban, ezért javasolt a kényelmes lábbeli. Latin zene, tánc, mi kellhet még a jó hangulathoz? A Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában várunk minden kedves érdeklődőt 17.00 órától, aki szeretné egy kicsit megfűszerezni a péntek délutánját.

Augusztus 12., vasárnap 19.00 – Jókai park
Zene a Zöldben – Luis Eduardo Castagno trió – Latin-amerikai utazás a zene világában

(Címképünk)

A trió produkciója hiteles, a szájharmonika miatt pedig egyedinek mondható az országban. Nagyon változatos a műsor, energikus, virtuóz, de érzelmes is tud lenni.
A trió műsorában felcsendülnek olyan dél amerikai országok zenéi, mint Mexikó, Argentína, Kuba, Peru, valamint spanyol slágerek is elhangzanak, többek között Gipsy Kings is.

Augusztus 14., kedd 19.00 – Fő tér
Vakációs Gyermekkoncert – Nyerítő zenekar – Érik a szőlő…

 

A Nyerítő Zenekar egy magyar népzenei együttes, akik főként gyermekeknek muzsikálnak. Táncházakban ismertetik meg a kicsikkel a népzene, néptánc és a népszokások alapjait szórakoztató formában Nem az ismeretátadás a legfőbb céljuk, hanem az élményszerzés – jó hangulatú, vidám, játékos, táncos-zenés mulatságokon elültetni a kicsi szívekbe népművészetünk szeretetét.
A koncert napján 18.00-21.00 óra között kézműves foglalkozás és népi játszótér várja a gyermekeket.

Augusztus 15., szerda 19.30 – Fő tér
Duna Művészegyüttes Szerelemkert című előadása – szervező: Nemzeti Táncszínház

 

A Szerelemkert című produkció válogatás a Duna Művészegyüttes legsikeresebb koreográfiáiból, amelyek amellett, hogy mind a szerelemről szólnak, az előadóknak és az alkotóknak a tánchoz fűződő szeretetét, a művészi elkötelezettséget mint a magyar néptánc iránti szerelmet is tükrözi. Ám a Szerelemkert – a Duna Művészegyüttes ars poeticájának megfelelően – a mába emeli népzenét és a néptáncot, így benne szerves egységet alkot múlt és jelen, az autentikus népi kultúra és a korszerű színpadi értelmezés.
Előadja a Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar, közreműködik: Navratil Andrea, ének
Zene: Bartók Béla, Antonio Vivaldi, Szokolay Dongó Balázs, Bolya Mátyás, Gombai Tamás, Ökrös Csaba
Jelmez: Túri Erzsébet – Fény: Lendvai Károly – Koreográfusok: Mihályi Gábor, Juhász Zsolt – Rendező: Juhász Zsolt

Augusztus 19., vasárnap 19.00 – Jókai park
Piano e Forte Duo – közreműködik Tóth-Vajna Zsombor és Tóth-Vajna Gergely csembalón – vendég: Ács Gabriella operaénekes

 

Az opera, mint műfaj a barokk kor elején született meg Velencében, és egy csapásra megváltoztatta a világot. Ekkor fogalmazták meg, mi is a zene igazi lényege: felkelteni a hallgató érzelmeit és utat találni egyenesen a szívhez.
A koncerten a kor népszerű opera áriáiból hallhat a közönség válogatást négykezes csembalóművekkel kiegészülve.

Augusztus 21., kedd 19.00 – Fő tér
Vakációs Gyermekkoncert – Bolba Éva és a JAZZterlánc zenekar- Utazunk

 

Az izgalmas interaktív, hangszerbemutatóval egybekötött koncert hangulatáról a sok vidámsággal és egy csipet humorral megfűszerezett Bolba Éva és a JAZZterlánc zenekar gondoskodik. Ezúttal első lemezükről – mely 2016-ban Fonogram-díj jelölést kapott – válogatták ki legkedvesebb dalaikat. Műsoruk igazi csemege, szerethető jazz muzsika kicsiknek és nagyoknak
A koncert napján 18.00-21.00 óra között kézműves foglalkozás és népi játszótér várja a gyermekeket.

Augusztus 22., szerda 19.30 – Fő tér
Belvárosi Néptánc Estek – Szedemice Népművészeti Egyesület (Tab,Kapoly)

 

A Szedemice Népművészeti Egyesület tabi néptánccsoportja valamint a kapolyi Nefelejcs Néptánccsoportja 2000-ben alakultak meg. Tagjai népzenét, néptáncot kedvelő lelkes fiatalokból állt és áll össze a mai napig is. Rendszeres fellépői vagyunk a környező falunapoknak, szüreti felvonulásoknak. Tab Város testvértelepülési kapcsolatai által felléptünk már Szlovákiában, Erdélyben,
Németországban is, valamint 2009-ben Franciaországban tölthettünk egy hetet népszerűsítve a magyar kultúrát. 2011-ben és 2012-ben arany minősítést kaptunk a balatonberényi néptáncfesztiválon.

Augusztus 23., csütörtök 20.00 – Fő tér
Belvárosi Zenei Estek – Voodoo Papa & Szokolay „Dongó” Balázs

 

Szájharmonika, dob, gitár és ének – elsőre megszokott zenekari felállásnak tűnik. Ezeket a hangszereket azonban Szert Zsigmond és Fejér Simon Pál ketten szólaltatják meg. Ehhez az elementáris duóhoz csatlakozik vendégként a magyar népzene ikonikus alakja, Szokolay Dongó Balázs.
A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik – embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a muzsikusok.

Augusztus 26., vasárnap 18.00 – Jókai park
Siófoki Művészeti Iskola Zenekara és Kórusa – vezényel: Bati Zoltán

 

A Siófoki Művészeti Iskola közelmúltban alakult zenei együttesei igazán változatos nyárbúcsúztató hangversennyel várják az érdeklődőket. Szórakoztató komolyzenei szemelvényektől vidám rajzfilmslágereken, filmzenéken át más népek izgalmas zenei kultúráját is bemutatva igazán tartalmas kikapcsolódásnak ígérkezik az este! A koncert művészeti és műsorvezetője: Bati Zoltán

Augusztus 28., kedd 19.00 – Fő tér
Vakációs Gyermekkoncert – Lóca együttes – Az eltáncolt papucsok

 

Előadásaink a gyermekek aktív részvételére épülnek; s az aktuális ünnepkörhöz, jeles naphoz kapcsolódó mondókákat, népdalokat, népi játékokat és táncot tartalmaznak. Tematikus műsoraink mellett gyakran szerepelünk szerkesztett, zenés népmese feldolgozásokkal is. Dalainkat és történeteinket népi és klasszikus hangszerekkel, illetve hangkeltő eszközökkel megszólaltatott élő zenei kísérettel adjuk elő.
A koncert napján 18.00-21.00 óra között kézműves foglalkozás és népi játszótér várja a gyermekeket.

Augusztus 29., szerda 19.30 – Fő tér
Belvárosi Néptánc Estek – Boglári Senior Tánccsoport

 

A “Boglári Senior” Néptánccsoport 2005. szeptemberében alakult lelkes szülők (kiknek gyermekei az akkori gyermektánccsoportban táncoltak) kezdeményezésére. Kezdetben táncház jelleggel zajlottak a próbák heti egy alkalommal.
Célunk elsősorban a néptánc, a néphagyományok újjáélesztése, megismerése, megtanulása mellett a szabadidő hasznos eltőltése, de legfőként a közösségépítés. Voltunk néhányan, akik gyermekkoruktól fogva táncoltunk, de olyan is akadt szép számmal, akik még soha nem találkozott a néptánccal közelebbről.

Augusztus 30., csütörtök 20.00 – Fő tér
Belvárosi Zenei Estek – Falusi Mariann és Lang Györgyi estje – Kuplézgatunk

 

Többnyire kuplékat, ami a lexikon szerint csúfondáros, és sikamlós szövegű, könnyű műdal. Persze tartozhat ide néhány musical szám, de akár Kazal László, Edith Piaf, Karády Katalin és persze egy-két érdekesebb témájú PA-DÖ-DŐ dal is. Mindezt humorral, és közvetlen társalgással körítve, a nézőkkel együtt énekelve, ahogy kell.
Zongorán kísér: Darvas Kristóf

Minden felsorolt rendezvény, illetve foglalkozás ingyenesen látogatható

Ha tetszett, egy lájkkal, vagy megosztással ajánlja ismerőseinek is az írást!

 

Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! (Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatja)

Légy te az első hozzászóló a(z) "Siófok – Koncertek, gyerekprogramok a főtéren és a Jókai parkban augusztusban" íráshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár