Siófok – Ingyenes koncertek népszerű fellépőkkel a hét több napján júliusban

Falusi Mariann tavaly Horgas Eszterrel és a Classjazz Banddel lépett fel a Jókai parkban, az Idén a KIKK belső udvarában koncertezik a Sárik Péter trió kíséretében - Fotó: Győrffy Árpád

Siófokon a vendégek az idén sem maradnak színvonalas, ugyanakkor ingyenes koncertek nélkül. A Kálmán Imre Kulturális Központ július 2-án indítja el hagyományos programsorozatát, ami a hét öt napjára, hétfőre, keddre, csütörtökre, péntekre és vasárnapra kínál érdekes programokat esténként.

 

Hétfői napokon a gyerekeket várják a Vakációs gyermek koncertekre, kedden a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kisegyüttese ad szólistákkal Nyáresti operett előadásokat, csütörtökönként Belvárosi Zenei Estek címmel a pop- és a dzsesszzene népszerű előadói lépnek fel, két pénteken újra megnyílik a Kulterasz, vasárnaponként pedig Zene a zöldben címmel komolyzenei és a folk koncerteket hallhatnak az érdeklődők. A Zene a zöldben hagyományos helyszíne az idén is a Jókai park lesz, a Kulterasz is marad a Kálmán Imre Kulturális Központ Galéria Teraszán. A többi koncertet a főtéri “Gáti-gödör” helyett a KIKK belső udvarában rendezik.

Júliusban az alábbi programokat tervezik – időrendben

Július 2., csütörtök 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Sárik Péter Trió – Falusi Mariann – Belvárosi Zenei Estek 2020

A nagy sikerű jazzkívánságműsor új kiadásában kizárólag magyar dalok hallhatók. A formáció az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai slágereiből válogat és dolgozza át azokat saját szájíze szerint. A Trióhoz most Falusi Mariann csatlakozik, aki minden stílusban otthonosan mozog, legyen az klasszikus zene, jazz, musical vagy pop. Mariann és a Trió az elmúlt évtizedben számtalan közös műsort hozott létre, ezek megkoronázása a mostani: szabad csapongás műfajok és stílusok között olyan dalok segítségével, amiket tele torokból énekel a közönség, miközben valójában jazzt hallgat vagy akár táncol rá! A Sárik Péter Trió mára Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége. Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek. Közreműködik Sárik Péter – zongora, Fonay Tibor – basszusgitár, Gálfi Attila – dob,  vendég: Falusi Mariann – ének

Július 5., vasárnap 19.00 – Jókai park
For You Acapella Szlovákia – Zene a zöldben – komolyzenei koncertsorozat

Öt fiatal énekes, akik úgy döntöttetek egyesítik hangjukat és hangszerek használata nélkül populáris hazai és külföldi slágereket szólaltatnak meg a capella stílusban.
Sikerüket tükrözi a sok helyre való eljutás, … Zömében Szlovákiában és Magyarországon énekelnek, de kapnak meghívást Ausztriába és Csehországba is. Rendszeresen koncerteznek fesztiválokon és kulturális rendezvényeken. Az együttes több önálló albumot jelentett meg, videoklipjeiket pedig a YouTube segítségével juttatják el közönségükhöz.

Július 6., hétfő 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Belvárosi Betyárok – Autó, alagút – Vakációs gyermek koncertek

Zenekarunk szívből, vidámságból és szórakozásból született egy születésnapra írt dallal. Ez a kötetlen és önfeledt muzsikálás a mai napig megmaradt és visz minket előre, ez tette három lemezzel később, mára az egyik legtöbbet utazó, saját produkcióval koncertező zenekarrá a Belvárosi Betyárokat. Interaktív koncertjeinket nem csak a gyerekek élvezik, dalaink egyszerre szólnak gyerekeknek és a felnőtteknek is.

Július 7., kedd 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Nyáresti operett előadások – fellép a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kisegyüttese

Vezényel: Farkas Pál – szólisták: szoprán – Simon Boglárka/Pánczél Klaudia, tenor: Jenei Gábor

Július 9., csütörtök 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Dallos Bogi – Belvárosi Zenei Estek 2020

Bogit, a fiatal, győri énekesnőt a „We All” című dalának köszönhetően ismerte meg az ország. A felvétel A Dal 2014 döntőjében a legjobb négy közé jutott. Bár végül nem Bogi képviselte hazánkat az Eurovízión, a szerzemény osztatlan sikert aratott, és a 2014-es év egyik legnagyobb slágere lett, a magyar zenei szakma neki ítélte oda a Fonogram-díjat az év felfedezettje kategóriában. 2014 őszén a Papp László Budapest Sport Arénában, James Blunt előtt léphetett fel, aki kifejezetten a fiatal tehetséget szerette volna előzenekaraként hallani. A 2015-ös év sem diktált lassabb tempót az énekesnőnek, hiszen ismét bejutott A Dal című műsorba „World of Violence” című felvételével. „A Dal 2019” műsorvezetője volt, ősztől pedig ő az X-Faktor 2019 női mentora. 2020-ban adta ki ’Közelebb’ című 5 számos EP-jét.

Július 10., péntek 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ Galéria Terasz
Riz Olivér előadói est – Kulterasz a költészet hangján

Riz Oliver zenész családban született, így kisgyermek kora óta élete szerves a zene. Édesapja Kisszabó Gábor zenész, kulturális menedzser és basszusgitáros, több magyar együttes, többek között az Első Emelet és a Solaris tagja volt. Édesanyja Riz Laura latin és jazz énekesnő, dalszerző.
Oliver 4 éves korában kezdett zongorázni tanulni, azonban legfőképpen nem zongoristának, hanem zeneszerzőnek vallja magát. 2014-ben jelent meg első albuma, a Deep Within. Két évvel ezelőtt már negyedik albumát adta ki New Earth címmel. Dolgozott az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságán (UNHCR) és több országban is élt. A zenéje befelé sodor, a középpontig. Olyan hallgatni, mintha egy friss hegyi patakban mosná le magáról az ember az út porát. “Minden szerzeményének van egy külön üzenete. Olyan számokat szeretne írni, melyek megnyugtatnak és teret adnak jobban megismerni önmagunkat, s a mindennapi aggodalmat feloldják békével.”

Július 12., vasárnap 19.00 – Jókai park
Dani János trió – Zene a zöldben – komolyzenei koncertsorozat

Dani János meghatározó egyénisége a magyar jazz zenei szcénának. Muzsikus családból származik, több hangszeren játszik professzionális szinten, de legközelebb a jazzgitár áll hozzá, ezen komponálja saját dalait is. A formációban legkedvesebb barátaival, családtagjaival zenél együtt, akikkel az elmúlt 10 évben jelentős sikereket könyvelt el, ezek közé sorolhatók a Csík Lacival készített, többszázezres nézettségeket elérő közös szerzeményeik is.
Bangó Margit állandó gitárosaként bejárta a nagyvilágot, majd megalapította saját zenekarát. Repertoárjában saját szerzeményei mellett örökzöld jazz standerdek és a pop világ leghíresebb dalai is megtalálhatóak. Külön kérésre személyre szabott dalt is ír. A 2017-es Jazzy dalverseny közönségdíjas alkotása szintén az ő szerzeménye volt. Számait Mexikóvárosban több helyi rádióadó is játssza.

Július 13., hétfő 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Sólya Zenekar – Gyerek Táncház Fodor Jankával és Csuti Péterrel – Vakációs gyermek koncertek

A Sólya zenekar autentikus magyar népzenét játszik, elsősorban vonós zenekari megszólalással. 2018 óta zenélünk együtt, a közös muzsikálás mindig öröm számunkra.
Számos felvétel maradt ránk a magyarországi és a határon kívüli magyarlakta területekről, ahol kiválóbbnál kiválóbb falusi zenekarok magas szintű összeszokottsággal szólaltatják meg a saját, szűkebb közösségük dallamait. Az a cél vezérel bennünket, hogy ezekből a dallamokból adjunk vissza minél több és minél sokrétűbb ízelítőt a hallgatóságunknak, vagy épp a néptánc kedvelőknek. Állandó kísérő zenekara vagyunk a siófoki gyermektáncházaknak, szívesen veszünk részt a környék azon rendezvényein, ahol a népzene befogadó közönségre talál. Tagok: Fodor Janka: ének, Lelovics Zsolt: hegedű, Drimmer László: hegedű, Dömötör Gábor: brácsa, Demeter Krisztián: nagybőgő

Július 14.,. kedd 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Nyáresti operett előadások – fellép a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kisegyüttese

Vezényel: Farkas Pál – szólisták: szoprán – Simon Boglárka/Pánczél Klaudia, tenor: Jenei Gábor

Július 19., vasárnap 19.00 – Jókai park
M.É.Z. ír, skót népzene – Zene a zöldben – komolyzenei koncertsorozat

A M.É.Z. 1988-ban alakult ír és skót folkzenét játszó együttes, ennek a műfajnak az első művelője Magyarországon. Nevük a Meg nem Értett Zenekar rövidítése. Az együttes logója egy öreg, szakállas, ír hegedűs. Mottójuk szerint a M.É.Z. az a zenekar melynek nem célja, hanem dolga van. Kilenc albumuk jelent meg, kétezernél több koncertet tartottak.

Július 20., hétfő 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Lóca együttes – Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt! – Vakációs gyermek koncertek

Minden gyermek szereti a nagyszüleinél tölteni az időt, ahol minden kívánsága teljesül. A képzeletbeli vonatba beszállva együtt utazunk a nagypapához Kanizsára, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb játékok várják a gyerekeket és a nagyi palacsintája sem maradhat el.

Július 21., kedd 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Nyáresti operett előadások – fellép a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kisegyüttese

Vezényel: Farkas Pál – szólisták: szoprán – Simon Boglárka/Pánczél Klaudia, tenor: Jenei Gábor

Július 23., csütörtök 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
László Attila – Azok a régi szép dalok – Belvárosi Zenei Estek 2020

László Attila a 2011-es Csillag születik győztese. Első élő koncertje Siófokon, ahol ismert régi magyar slágerekkel szórakoztatja majd a kedves közönségét. Egy székelyföldi városban, Kézdivásárhelyen születtem. Már nagyon fiatalon érdeklődtem a zene iránt, 9 éves korom óta zongorázom.
Életem egyik fontos pillanata volt, amikor 2011-ben Magyarországra jöttünk a szüleimmel, az egyik legkedveltebb és legnézettebb magyar televíziós tehetségkutató műsor, a Csillag születik kedvéért, mely verseny 2011. június 4-én meghozta számomra a régen várt sikert és én lettem 2011 „kiscsillaga”. Mára már számtalan koncerten, fellépésen vagyok túl; a Kárpát-medencén kívül többször színpadra léphettem már Európa városaiban és a tengerentúlon is.

Július 24., péntek 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ Galéria Terasz
Gerendás Péter és Gerendás Hanna – Kulterasz a költészet hangján – Megzenésített versek gitárra-zongorára

Gerendás Péter Liszt-díjas, Emerton díjas, Huszka Jenő díjas énekes- gitáros-zeneszerző-szövegíró. 40 éve áll színpadon, ezalatt 16 saját lemeze jelent meg, több színházi darab zenéje az ő nevéhez fűződik. Számos híres hazai művésznek írt már dalokat. A zongora mögött Gerendás Hanna áll, aki ifj. Szakcsi Lakatos Béla tanítványa.

Július 26., vasárnap 19.00 – Jókai park
Four Bones Quartet – Zene a zöldben – komolyzenei koncertsorozat

A Four Bones Quartet 2003-ban alakult Zeneakadémiát végzett tagjai igazi elkötelezettjei elegáns és különleges hangszerüknek. A harsonakvartett, mint formáció hazánkban, sőt világszerte is igazi kuriózumnak számít. A zenei élet palettáján ritkán találkozhat a közönség olyan különleges és egyedi zenei élménnyel, amikor egynemű hangszerek (jelen esetben négy harsona) szólalnak meg egy formációban. A kvartett repertoárja széles skálán mozog: a korai reneszánsztól az ismert klasszikusokon át a mai kortárs zenét egyaránt megszólaltatják.

Július 27., hétfő 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Lóca együttes – Katyika meg Matyika – Vakációs gyermek koncertek

Zenés mese egy hóbortos asszonykáról és végtelen türelmű férjéről. A bolondos történetbe a gyermekek is bekapcsolódhatnak; mondókákkal, énekekkel, mozgással.

Július 28., kedd 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Nyáresti operett előadások – fellép a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kisegyüttese

Vezényel: Farkas Pál – szólisták: szoprán – Simon Boglárka/Pánczél Klaudia, tenor: Jenei Gábor

Július 30., csütörtök 19.00 – Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar
Balázsovits Edit és a NőComment! band – Belvárosi Zenei Estek 2020

Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!

 

Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! A feliratkozással hozzájárul adatainak a hírlevél küldéséhez szükséges kezeléséhez.(Adatvédelmi szabályzatunkat és tájékoztatónkat itt olvashatja)

Hasznos lehet!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár