A badacsonyi borok ismét a New York palotába mennek

A tavalyi bemutató egyik pillanata - Fotó: Kalmár György

Február 1-étől lehet jegyet vásárolni a Badacsonyi Borvidék hagyományos nagy tavaszi borkóstolójára, a Budapesten március 9-én megrendezésre kerülő Badacsony a New Yorkban programra. A szervezők több kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget is bejelentettek.

 

A tavasz első nagy balatoni borkóstolója az idén is a New York palota Róma termében rendezik, ahol a Badacsonyi Borvidék borászatai mellett bemutatkoznak a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, akik a borokhoz illő finomságokkal készülnek.

Kiállító borászatok között lesz

az a’Capella Szőlőbirtok, Bagolykő Birtok, Bakó Ambrus, a Borbarátok – Fata Pince, a Borbély Családi Pincészet, a Büttner Borászat, a Csendes-dülő Szőlőbirtok, a Csobánci Bormanufaktúra, az Edegger Pincészet, az Első Magyar Borház – Szeremley Birtok, a Fischer Borház, a Folly Arborétum és Borászat, a Gilvesy Pincészet, a Horváth Pince, az Istvándy Borműhely, a Málik Pince, a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, a Németh Pince, a Nyári Pince, a Pláne Badacsony Borterasz, a Sabar Borház, a Sipos Borház, a Skizobor – Sike Balázs, a Szászi Birtok, a Szent György Pince, a Varga Pincészet, a VáliBor és a Villa Pátzay Borbirtok.

Turisztikai kiállítóként bemutatkozik

a Bacchus Apartman -Borbarlang Vinotéka, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park,a Folly Arborétum és Borászat, a Halászkert Hotel & Étterem, a Hotel Bonvino Wine & Spa, a Hotel Neptun -Tilia a Badacsonyi Borvendéglő, a Káptalantóti Kemencésház és Piac, a Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz, a Lábdi Piac, az Oázis a Klastromhoz Wellness Vendégház, az Óbester Panzió, az Ökoturisztikai Látogatóközpont Badacsonylábdihegy, a Szegi Családi Gazdaság, a Szépkilátó Borozó és a Villa Pátzay Borhotel.

A rendezvény részeként az idén is két mesterkurzust tartanak neves előadókkal.

Mesterkurzus I.

16.00-17.30
Előadó: Dr. Fiáth Attila MW aspiráns, egyetemi docens
Tematika: Badacsonyi “Hegylakók” – Fedezzük fel együtt a Badacsony Régió HegyBorainak finom különbségeit!

Fiáth Attila badacsonyi, szent györgy-hegyi , csobánci , tóti-hegyi, szigligeti, örsi-hegyi, ábrahámhegyi… hegyborokon keresztül mutatja be Badacsony Régió fantasztikus változatosságát.

Dr. Fiáth Attila a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, nemzetközi borakadémikus, Master of Wine jelölt. Legjobban tanulni és tanítani szeret, igazi hivatása ez. 2014-ben az év oktatójává választották. Ő maga is örök diák, aki megjárta a „felsőpolcokat”: tanult Cambridge-ben, a Harvardon és jelenleg az Institute of Masters of Wine hallgatója. Húsz éve szerette meg a borokat, és azóta kóstol rendszeresen és rendszertelenül évi több ezer bort a világ minden részéről.
Jegyár: 3.900 Ft

Mesterkurzus II.

18.00-19.30
Előadó: Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chef-je, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja
Tematika: A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata
Wolf András a különleges, saját készítésű kenyerek, badacsonyi borok és ínyenc ételek közötti harmóniát mutatja be…
Wolf András 2009 óta a New York kávéház és a Salon étterem executive chef-je. Számos szakmai siker mellett 2013-ban a Gault Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választotta. Tagja a Bocuse d’or Akadémiának.
Jegyár: 3.900 Ft

A rendezvény 14 órakor szakmai programmal indul, a kiállítók az első két órában a meghívott szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják. A nyilvános exkluzív kóstoló 16 órakor kezdődik, amire minden borkedvelőt várnak.

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra február 1-jétől lehet elővételben vásárolni a http://kostolo.badacsony.com/ oldalon 6.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 8.900 forintért.

ÚJ! Kedvezményes jegyárak:

  • Aki mesterkurzusra is foglal: a belépő csak 5.900 Ft-ba kerül!
  • 5 jegy foglalásától: 5.900 Ft /fő
  • Érvényes diákigazolvánnyal (nappali és levelező tagozat): 4.900 Ft
  • Szakirányú felsőfokú képzőintézmények diákjainak: 3.500 Ft

További információ:
Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület – Tourinform Iroda
H-8261 Badacsony, Park u. 14., Telefon-fax: +36 87 531 013, e-mail: badacsonytomaj@tourinform.hu

Ha érdekesnek találta, egy lájkkal, vagy megosztással ajánlja másnak is!

 

Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! (Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatja)

Légy te az első hozzászóló a(z) "A badacsonyi borok ismét a New York palotába mennek" íráshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár