Rekord számú látogató kóstolta meg a Badacsonyi Borvidék borait és más ízeit március 9-én a budapesti New York Palota Róma termében és annak előterében.
A kilencedik alkalommal megrendezett programon 37 borászat és 13 más turisztikai szolgáltató mutatkozott be a szakma és a sajtó meghívott képviselőinek, illetve a borkedvelő közönségnek.

A vendégeket a Tourinform iroda munkatársai és a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület tagjai fogadták – Fotó: Kalmár György
– Az összesített adatok alapján közel 600 vendég látogatta meg rendezvényünket, mind a nagyközönség, mind a meghívott vendégek részéről jelentősen többen vettek részt az eseményen – tájékoztatott Váli Péter a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről.

Váli Péter (balról) az egyik mesterkurzus megnyitóján – Fotó: Kalmár György
A hagyományos “sétakóstolón” a látogatók a borvidék hegyeit „járhatták be”, és ismerkedhettek az adott hegy borászataival és boraival. Ezt az élményt fokozta még a teremben elhelyezett két kivetítőn futó filmek látványa is.

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György

Képek a kóstolóról – Fotó: Kalmár György
A borászatok mellett hotelek és családi panziók, a legismertebb és új vendéglátóhelyek, helyi termékek (kézműves sajtoktól kezdve a házi káposztás rétesen keresztül a helyi piac teljes kínálatáig), valamint programhelyszínek is bemutatkoztak, amik kínálatukkal jól kiegészítették és teljessé tették a Badacsony és Balaton élményt. A látogatók örömmel vették számba a badacsonyi nyaralás tervezéséhez szükséges információkat is.

Minden első kézből a termelőtől – Fotó: Kalmár György

Kézműves sajtokért se kellett a szomszédba menni – Fotó: Kalmár György
A rendezvényt kísérő hagyományos mesterkurzusok is telt házzal zajlottak Vivaldi teremben. Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi docens Badacsonyi “Hegylakók” című előadásán a borvidék különleges hegyborain keresztül mutatta be a borvidék finom különbségeit.

Dr. Fiáth Attila az egyik finom hegyborral – Fotó: Kalmár György
A másik mesterkurzus előadója Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chef-je, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja „A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata” című kurzusán különleges, saját készítésű kenyerek, ínyenc ételek és a badacsonyi borok közötti harmónia világába avatta be a résztvevőket.

Wolf András (fehérben) segítőivel és a kenyerekkel – Fotó: Kalmár György
A látogatók kedvenceket is választhattak: nyereményjáték során a számukra legkedvesebb badacsonyi borászukra és badacsonyi borukra, valamint a kedvenc turisztikai kiállítójukra adhatták le szavazatukat.

A borászok közül a legtöbb szavazatot a képen épp egy újságíróval beszélgető Borbély Tamás kapta (Borbély Családi Pincészet). Karós Olaszrizling boruk szintén az első helyen végzett – Fotó: Kalmár György

A turisztikai kiállítóknál a Lábdi Piac lett a befutó – Fotó: Kalmár György
Forrás: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület
Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!
Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! (Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatja)