Balatongyörök – Györöki szüret és XIII. Halászléfőző-verseny – 2015.09.05.

Balatongyörök – Györöki szüret és XIII. Halászléfőző-verseny – 2015.09.05.  




Egész napos gasztronómiai program szüreti felvonulással és a kulturális programokkal a móló melletti sétányon.  A főzőversenyre előzetes jelentkezést várnak.


09.00-12.00 Halász Lajos emlékkupa futballverseny
11.00-tól XII. Györöki halászléfőző-fesztivál
14.00-tól Zenés szüreti felvonulás (Indulás a Kossuth utcai ABC-től)
Vidám jelmezes felvonulás maskarásokkal, bíróval, néptáncosokkal, fúvószenekarral, mazsorettekkel.
14.30 órától Elkészült halászlevek kóstolása
14.30 Lusta Jankó és a bolond falu – interaktív mesejáték tánctanítással a Kerek Perec Egylet előadásában
15.30 Ünnepélyes megnyitó: Biró Róbert polgármester köszöntője – Virágos Balatongyörökért verseny díjainak ünnepélyes átadása  – Halászléfőző-verseny díjainak átadása
16.00 Boróka Néptáncegyüttes
16.30 Te rongyos élet – operett műsor Kovács Zsuzsával és más énekesekkel 
18.00-23.00 Utcabál a Helios együttessel


 



 



A Vagabanda gólyalábas kompánia és a balatonszentgyörgyi Kis-Balaton néptáncegyüttes a tavalyi szüreten – fotó Villányi Éva


 



Felhívás halászléfőző versenyre


A Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár 2015. szeptember 5-én, szombatra halászléfőző versenyt hirdet a Szüreti Mulatság keretében Balatongyörökön, a móló melletti sétányon.
A verseny nyilvános, részt vehetnek csapatok és egyéni versenyzők. Nevezni két kategóriában lehet:
– hagyományos halászlé (dunai, tiszai, bajai, balatoni…)
– egyéb halleves (kapros, tejszínes, tárkonyos, francia, Festetics stb.)


Nevezési határidő: 2015. augusztus 28.


Halászléfőző verseny jelentkezési lapját ide kattintva lehet letölteni


Kérjük, a mellékelt nevezési lapot kitöltve e-mail-ben vagy postán – Bertha Bulcsu Művelődési Ház, 8313 Balatongyörök, Kossuth u. 29. – visszaküldeni!


Regisztráció: 11.00 órától
A főzés kezdete: regisztráció után folyamatos
A halételeket 3 tagú zsűri bírálja. A zsűrizés kezdete 14.00 óra, befejezése 14.30.
Eredményhirdetés 15.30-kor


 



Résztvevők a tavalyi versenyen – fotó Villányi Éva


 


A versenyzők részére a rendezők az alábbiakat biztosítják:
– főzőhelyet és csapatonként 1 db sörasztalt, 2 db padot
– a halról és egyéb hozzávalókról  3000.- Ft értékű számlát befogadunk és térítünk. (A számlát Bertha Bulcsu Művelődési Ház, 8313 Balatongyörök, Kossuth u. 29. címre kérjék. Felhívjuk figyelmüket, hogy csak készpénzes számlát tudunk elfogadni!
– ivóvíz, kézmosási lehetőség és mosdó használat a strandon
– csapatonként 15 db műanyag tányért, evőeszközt, hulladékgyűjtő zsákot


A versenyzők biztosítják:
– bogrács, vagy kondér
– haltisztító eszközök
– egyéb szükséges hozzávalók, fűszerek, apró halak, sűrítmény, kenyér stb.
– műanyag kanna a vízvételhez


A verseny díjazása:
– Hagyományos kategóriában: 1-3. helyezett emlékserleg.
– Egyéb kategóriában: 1. helyezett serleg.
– A zsűri különdíja a legszebb asztalnak/standnak.
– Emléklap+pezsgő minden résztvevő csapatnak.


Egyéb tudnivalók:
– A résztvevők a zsűrizés kezdetéig – 14.00 óráig – el kell, hogy készítsék az ételeiket, aki nem készül, el annak ételét a zsűri nem tudja értékelni,.
– Szintén értékelési szempont, hogy csak az előkészített nyersanyagok érkezhetnek a főzés helyszínére. Ahol a zsűri azt tapasztalja, hogy részben vagy egészben elkészített ételeket hoznak a versenyzők, nem áll módjában azt az ételt zsűrizni.
– A versenyen indulás alapfeltétele a közegészségügyi szabályok betartása. Ebben döntő szerepet kap az alapanyagok kifogástalan minősége, hűtése, tárolása, a tisztaság, a megfelelő ruházat (sapka, kötény), melyről az indulók maguk gondoskodnak.
– A versenyzők vállalják, hogy a zsűri asztalához 1 kistányér ételt biztosítanak és a nézőknek is 10 adagot kiosztanak kóstolójegy ellenében. A kóstolójegyeket a szervezők értékesítik.
– Az alapanyagokról szóló számla térítésének feltétele a 10 db kóstolójegy összegyűjtése!
– A főzés gázzal történik a gyep és a sétány kímélése érdekében. Fával való főzés akkor megengedett, ha valaki lábakon álló tűztálcát /tűzteret használ. Ez esetben a tűzifáról neki kell gondoskodnia.
– A zsűri díjazza a legszebb asztalt/standot is, ezért kérjük, hogy gondoskodjon a főzőhelye feldíszítéséről, esztétikus külleméről.


Ide kattintva feliratkozhat heti hírlevelünkre, ha értesülni akar új cikkeinkről





A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár