Siófok – Programok a Kálmán Imre Kulturális Központban 2020. januárban, februárban

A Kálmán Imre Kulturális Központ - Fotó: Győrffy Árpád

Színházi előadásokkal, zenés, beszélgetős programokkal, kiállítással várják több más mellett a vendégeket az év első hónapjaiban a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központba.

 

Január 28. (kedd) 18.00 – KIKK, színházterem.
Dr. Hevesi Krisztina – “Jó Párkapcsolat vagy Jópár kapcsolat” – Balatoni Népfőiskola

Végzettsége szerint közgazdász, újságíró,pszichológus és pszichológus tanár,majd sportszakpszichológus(SOTE TF)és egészségfejlesztő szakpszichológus (ELTE PPK)képzettséget szerzett. Rendszeres szereplője a Tv2 és az Rtl Klub reggeli műsorainak, mint szakértő. Jegyárak: 1.500 Ft

Január 31., péntek 19.00 – KIKK, színházterem
Oscar – a Hadart Színház vígjátéka

Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappangyáros élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Mindazok, akik fél 9 és déli 12 között meglátogatják – a fiatal könyvelő, a mumpszos masszőr, a lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse… – , rádöbbentik arra, hogy lányos apának lenni nem is olyan egyszerű dolog. Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Egy biztos: a gyereknek apa kell!!! De hol van Oscar?
Főbb szerepekben: Kökényessy Ági (Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett), Háda János (Jászai Mari-díjas), Szabó Máté
Az előadás hossza 140 perc két részben. Jegyárak: Fszt. 3.600,-Ft, Siófok Kártyával 3.300,-Ft, erkély: 3.300,-Ft Siófok Kártyával 3.000-Ft

Február 4., kedd 19.00 – KIKK, színházterem
Lovagias ügy – a Zenthe Ferenc Színház zenés vígjátéka

Virág úr régi vágású főkönyvelő. Egész életét ugyanazon cég, ugyanazon asztalánál töltötte. Precíz, megbízható munkaerő, tisztes családapa. Tudja mit követel az illem és a becsület. Egyetlen gyengéje a főnök titkárnője, Gizike – aki persze másért rajong reménytelenül.
…és ahogy annak lennie kell, a kusza szerelem minden tisztes életet felborít. Elég egy szóváltás, egy lovagias helytállás és elindul a lavina: pofon becsületsértés, párbaj… – vagyis mindaz, ami egy bájos, békebeli szerelmi komédiához kell.
Főbb szerepekben: Koltai Róbert (Jászai Mari-díjas, Érdemes művész), Vándor Éva (Jászai Mari-díjas, Zenthe-díjas, Vastaps-díjas)
Az előadás hossza 140 perc két részben. Jegyárak: Fszt. 3.600,-Ft, Siófok Kártyával 3.300,-Ft, erkély: 3.300,-Ft Siófok Kártyával 3.000-Ft

Február 5., szerda 17.00 – KIKK, Teátrum kávéház
Nosztalgia kávéház Németh Gáborral

Vidám nosztalgiázásra invitáljuk szeretettel mindazokat a kedves érdeklődőket, akik szeretik, ismerik és szívesen hallgatják a régi zenéket, slágereket, operett-dallamokat.
Kínálatunkkal meghitt és felhőtlen időtöltést ígérünk Önnek a múltat idéző kávéházi nosztalgia estünkön. Jegyárak: 500 Ft

Február 11., kedd 19.00 – KIKK, színházterem
Az ördög – Zenthe Ferenc Színház vígjátéka

Molnár Ferenc örök érvényű Mefisztó-története, Az ördög fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit.
János, a tehetséges festő izgatottan várja legjobb barátja feleségét, Jolánt, hogy megfesse a portréját. A találkozás kínos, mindketten próbálnak felülkerekedni egymás iránt táplált, elfojtott szerelmükön. Jolán már éppen készülne modellt ülni, amikor váratlanul megjelenik egy elegáns és sötét tekintetű alak, az Ördög. „Sehonnan se jöttem és sehova se megyek. Itt vagyok.” – mondja, és itt is marad, amíg ravasz tervét véghez nem viszi. Nem nyugszik, míg fel nem fedi a leplezett vágyakat, s a két szerelmest alaposan meg nem kísérti.
Főbb szerepekben: Mészáros Máté (Jászai Mari-díjas), Bozó Andrea (Jászai Mari- és Vastaps-díjas), Fenyő Iván, Eke Angéla (Junior Prima-díjas)
Az előadás hossza 120 perc két részben. Jegyárak: Fszt. 3.600,-Ft, Siófok Kártyával 3.300,-Ft, erkély: 3.300,-Ft Siófok Kártyával 3.000-Ft

Február 12. (szerda) 18.00 – KIKK, színházterem
“Országok, kultúrák, emberek, egy operatőr szemével” – Borbély Ferenc producer, filmes újságíró – Kamerával a föld körül – Balatoni Népfőiskola

Borbély Ferenc évtizedek óta újságíró, aki korábban éveken keresztül főszerkesztőként jegyezte az ország egyik legszínvonalasabb szabadidős magazinját, a HVG portfolióba tartozó Yacht Magazint. Pályáját rádiós újságíróként Pécsen kezdte, majd a Petőfi rádión keresztül a több országos és budapesti rádiónál is dolgozott, mint szerkesztő műsorvezető.2006-tól a rádiót a televíziózás váltotta az életében. Elsősorban utazási és turisztikai filmek készítésére szakosodott, majd ezt sporttémájú tartalmakkal bővítette. Napjainkban az m4Sportcstorna állandó beszállítója, ezen belül a Skipper Magazin szerkesztő műsorvezetője. 118 országban járt eddig, ezek közül mára a kedvenc és a rekordtartó -17 utazással- India lett. Jegyárak: 1.500 Ft

2020. február 13., csütörtök 17.00 – KIKK, emeleti galéria
A Ságvári Szilády Áron Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiállítása az elmúlt 16 év legszebb alkotásaiból

A képző-és iparművészet változatos világát ölelik fel a gyerekmunkák. Festmények, grafikák, szobrocskák vagy akár a népművészet ihlette tárgyak egyaránt megtalálhatók a kiállítási darabok között. Tanulói már szép számmal kerültek be művészeti versenyekre, és hoztak országos helyezéseket. Rendszeresen állítják ki a műveket iskolai helyszíneken, illetve Ságvár, Som, Nyim művelődési házaiban. A kiállítást megnyitja: Horváth Győző, az iskola volt diákja, jelenleg a MOME hallgatója. A megnyitót színesíti az iskola Rokolya citerazenekara.
A kiállítás ingyenesen látogatható március 6-ig.

Február 14., péntek – KIKK
Valenti nap – “Szerelmes kultúrház”

17.00-19.00 “Szerelemkötés” virágokból, termésekből és díszekből virágkötő közreműködéséve. KIKK, előcsarnok
17.00-19.00 “Öntsd ki a szíved” szappanöntés KIKK, előcsarnok
Romantikus filmmaraton KIKK, színházterem
18.00 A legnagyobb klasszikus romantikus filmdráma Ingrid Bergman és Humphrey Bogart főszereplésével.
20.00 Oscar-díjas, zenés romantikus film Lady Gaga és Bradley Cooper duettjével. A rendezvény ingyenesen látogatható.

2020. február 15., szombat – KIKK
Kultúrházak Éjjel Nappal – “Mindennap értéket adunk”

A következő programok közül tudsz választani:
16.30 Találkapont Pecsétgyűjtő útlevelek kiosztása
17.00 Zseblámpás barangolás – KIKK, előcsarnok
Leszáll az éj, kialszanak a fények, a KIKK-ben február 15-én éjjel indul meg az élet. Tarts velünk izgalmas éjszakai, játékos barangolásunkra.
17.00 Kerekítő Manó bábos-zenés mondókás mókája – KIKK, szabadidőterem
Kerekítő manó társaságában népi mondókák és dalok közt kalandozunk a Farsang jegyében meseszálat gurigatva, hangszerjátékkal színesítve. Furulyákkal, dobbal, népi hangutánzó hangszerekkel.
17.00 Utazó Planetárium – Mesél az ég – A Naprendszer felfedezése KIKK, színházterem
Szeretnél megismerkedni a csillagképekkel, a bolygókkal és ezen égitestek mozgásával? Kíváncsi vagy arra, hogy milyen a Naprendszerünk vagy a rejtélyes sötét anyag?
17.00 Kultúrkvíz Palancsa Lászlóval – KIKK, Teátrum kávéház
Játszani szinte mindenki szeret és miközben csak ikszelgetni kell a helyesnek vélt választ, felmérhetjük saját magunk és csapatunk tudását is. A nevetés, az izgalmak és a jó hangulat garantált!
Szeretettel várjuk a csapatok jelentkezését a jegypénztárunkban és az info@kulturkozpont-siofok.hu e-mail címen! A rendezvénysorozat ingyenesen látogatható.

Február 18., kedd 10.00 – KIKK, színházterem
Rózsavitéz – Magyar Népmese Színház mesejátéka

Rózsavitézt, a Tündérkirály, kiszemeli lánya, Tulipánvirág számára. A lány mostohája, azonban saját lányának, Mákvirágocskának akarja a fiút. Furfangos próbákat eszel ki a banya, hogy ne vehesse el Rózsavitéz, Tulipánvirágot. Muki, az obsitos katona, segítségére van a fiataloknak. Még is menekülniük kell, de hogy mi a megpróbáltatások vége, a meséből megtudjuk! Az előadás hossza 50 perc egy részben. Jegyárak: Fszt. 1.400,-Ft, Siófok Kártyával 1.200,-Ft, erkély: 1.200,-Ft Siófok Kártyával 1.000,-Ft

Február 19. (szerda) 14.00 – KIKK, színházterem
MESE A NAPKIRÁLYRÓL ÉS A HOLDKIRÁLYNŐRŐL – Magyar Népmese Színház mesejátéka

Napkirály és Holdkirálynő birodalmára sötétség borul. Csak akkor törik meg az átok, ha a királyi pár útra kel és isznak az élet vizéből.. Az örökké veszekedő király és királynő külön-külön indul útra szolgálóikkal. Rengeteg kalandba keverednek, míg a próbára tevő út végén, egymásra találva együtt vetnek véget a sötétségnek.
Az előadás hossza 55 perc egy részben. Jegyárak: Siófok kártyával: földszint: 1.300 Ft, erkély: 1.100 Ft, elővételben: földszint: 1.500 Ft, erkély: 1.300 Ft

Február 20., csütörtök 14.00 – KIKK, színházterem
Csongor és Tünde – Körúti Színház szépirodalmi lézershowja

A történet ugyanaz: egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy bátor királyfi. Ennek a királyfinak egy rút boszorkány mesélt egy csodaszép tündérleányról, aki aranyalmát lop minden este. Csongort megigézi a lány szépsége, de Tündének menekülnie kell a rút boszorkány elől.
Vörösmarty Mihály története egy igazi tündérmese, melyben előjön a gonosz és a jó, és a három bolond ördögfi. A mese a végéig hatalmas izgalmakat tartogat. Az előadás hossza 55 perc egy részben. Jegyárak: Siófok kártyával: földszint: 1.350 Ft, erkély: 1.250 Ft, elővételben: földszint: 1.600 Ft, erkély: 1.400 Ft

Február 25., kedd 18.00 – KIKK, előcsarnok és színházterem
A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja – Terror Háza Múzeum – Rabszolgasorsra ítélve.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető március 13-ig.
18.00 Filmvetítés Örök tél (2018) magyar történelmi dráma. Az első és ezidáig egyetlen magyar Emmy-díjas, Gera Marina főszereplésével.
A filmalkotás a Gulág Emlékbizottság támogatásával készült.
A rendezvény ingyenesen látogatható.

Február 27., csütörtök 19.00 – KIKK, színházterem
Operafantázia – Dunakeszi Szimfonikus Zenekar (opera)

“Az ének a leghevesebb szenvedély beszéde. A zene a szenvedély nyelve.” /Wagner/
Lehet-e az opera népszerű? Az operák varázslatos világa elevenedik meg az opera halhatatlan mesterei – Mozart, Verdi, Puccini, Erkel – remekműveinek gyöngyszemeiből összeállított gálaműsorunkban, amelyet a Magyar Állami Operaház szólistái és a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar tolmácsolnak Önöknek. Az előadás hossza 60 perc egy részben.
Jegyárak: Fszt. 3.600,-Ft, Siófok Kártyával 3.300,-Ft, erkély: 3.300,-Ft Siófok Kártyával 3.000-Ft

Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!

 

Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! A feliratkozással hozzájárul adatainak a hírlevél küldéséhez szükséges kezeléséhez.(Adatvédelmi szabályzatunkat és tájékoztatónkat itt olvashatja)

Légy te az első hozzászóló a(z) "Siófok – Programok a Kálmán Imre Kulturális Központban 2020. januárban, februárban" íráshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár