Vonyarcvashegy – Sikeresen debütált a tavaszköszöntő bor- és gasztronómiai mustra

A Festetics Helikon Taverna hangulatos teraszán rendezett programon a Vivat Bacchus énekegyüttes és a képen látható Szakonyi Milán adott koncertet - Fotó: Győrffy Árpád

A Balatoni Borrégió teljes parti övezete bemutatkozott a vonyarcvashegyi Festetics Helikon Taverna hangulatos teraszán megrendezett első Tavaszi Borparádé és Zalai Gasztro Party programon szombaton.

 

A megkapó környezetben tíz borászat kínálta borait, pezsgőit, sőt némelyik pálinkáit is a Balaton keleti és déli partjáról, a Balaton-felvidékről, a Badacsonyi és a Zalai Borvidékről. A gasztronómiáról a helyi Bock Bisztró mellet a modern fine dining vonalat követő zalaegerszegi Tannin Resto gondoskodott, de ide sorolhatjuk a keszthelyi Festetics Kastély Kávézó süteményeit is.
A bor- és gasztronómiai kínálatot a keszthelyi Spájz Szörp italai és a várvölgyi Várak Völgye Sajt manufaktúra sajtjai színesítették.

 

A bor- és pezsgőmustrán az Ikon Borászat, Bussay Pince, Bezerics Borház, Cezar Pince Bujdosó Pince, Laposa Birtok, Skizo Borház, Káli Kövek Pincészet, Kál-vin Pincészet és a Feind Borház mutatkozott be. Az árak decinként 300 és 2000 forint között szóródtak – Fotó: Győrffy Árpád

 

Egy teljes borkollekció a klasszikus vörösbortól a rozén át a könnyű, friss, gyümölcsös fehérborokig, középen egy törköllyel ráerősítve – Fotó: Győrffy Árpád

 

Elsősorban fiatalokat csábított a program – Fotó: Győrffy Árpád

 

Várak Völgye Sajt illetve Szánti József várvölgyi gazda, aki saját tehenei tejéből hozott érlelt, füstölt sajtokat, valamint kaporral, dióval, lilahagymával, medvehagymával, fokhagymával ízesített friss sajtokat – Fotó: Győrffy Árpád

 

Tannin Resto is kitelepült. Takáts Zoltán épp egy Libamáj, zöld spárga, pisztácia kompozíciót állít össze kollégájával, Gombos Jánossal – Fotó: Győrffy Árpád

 

Az elkészült Libamáj, zöld spárga, pisztácia kompozíciót (1500). A menüben még Tejesbárány, kerekrépa, medvehagyma (2000) és Fehér csoki, rebarbara, tökmagolaj (1500) szerepelt – Fotó: Győrffy Árpád

 

A keszthelyi Spájz Szörp kollekciója. Az alapanyagok között a hagyományosnak mondható mondható málna, feketeribizli, eper, bodza, menta, gyömbér mellett az uborka és a levendula is megtalálható. A tulajdonos Bálint Endréné szerint vannak megosztó ízek, amiknek nagy rajongótábora van, ugyanakkor sokan idegenkednek tőlük – Fotó: Győrffy Árpád

 

A desszerteket a keszthelyi Festetics Kastély Kávézó biztosította. Mint Szita Balázs ügyvezető elmondta, francia, olasz, német és magyar termékekkel dolgoznak. Szigorúan minőségi alapanyagokat használnak, hogy a sütemények sokáig megőrizzék frissességüket, finomságukat – Csábításnak szicíliai cannoli ricotta sajt krémjével, pisztáciával – Fotó: Győrffy Árpád

Fodor Márk, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy korábban is több népszerű ingyenes programot rendeztek már a környék és a Balaton megszerettetéséért. Az I. Tavaszi Borparádéval a borok mellett a zalai gasztronómiára és helyi termelőkre akarták felhívni a figyelmet.

 

Szakonyi Milán a Festetics Helikon Taverna teraszán – aki csak a műsorokra és a gyönyörű kilátásra volt kíváncsi, az ingyen jöhetett. Fizetni csak a fogyasztásért kellett – Fotó: Győrffy Árpád

A programot, ahogy a korábbiakat is, egyaránt szánták a szállóvendégeiknek, a távolabbról érkező látogatóknak és nem utolsó sorban a helyben és a közvetlen környéken élőknek.

Győrffy Árpád

Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!

 

Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! A feliratkozással hozzájárul adatainak a hírlevél küldéséhez szükséges kezeléséhez.(Adatvédelmi szabályzatunkat és tájékoztatónkat itt olvashatja)

Légy te az első hozzászóló a(z) "Vonyarcvashegy – Sikeresen debütált a tavaszköszöntő bor- és gasztronómiai mustra" íráshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár