Balatoni programok a 2020. január 23-február 14. közötti időszakra

Siófokon Farsangi Toros Partyra várják az érdeklődőket a hétvégén - Fotó: Győrffy Árpád

Az év eleji szendergés után ébredezik a Balaton-part Alsóörsön a strand mellett sífutásra, Badacsonyban Borbarangolásra és badacsonyi túrára, Badacsonytomajon forraltbor főző versenyre, Balatonberényben boszorkánybálra, Siófokon Farsangi Toros Partyra várják többek között a vendégeket a következő hétvégén.

 

Összeállításunk három hétre szól, így akár már most megkezdhetjük a következő hetekre is a programunk tervezését. A folyamatosan bővülő ajánlónkban egyes rendezvényeknél a címre kattintva megnyithatjuk a részletes program oldalát. További információk a cikk végén. Jó válogatást, kellemes szórakozást, időtöltést!

Alsóörs

Január 24., péntek 17.00 – Eötvös Károly Művelődési Ház – (Térkép – Útvonaltervezés)
Magyar Kultúra Napja
A program részeként az Endrődi Sándor Református Általános Iskola színjátszó csoportja bemutatja Karinthy Frigyes három egyfelvonásos komédiáját, és sor kerül az alsóörsi Csipkeműhely által alapított „Örökség” díj átadására

Január 25., szombat 09:00-16:00 – Sirály park
Műhavas sífutópálya
Ha esik, ha nem, Alsóörsön január 25-én ingyenes sífutásra várnak mindenkit a strand előtti Sirály parkba. Az Al-SÍ-örs névre keresztelt havas programhoz Eplényből hozzák a műhavat az önkormányzat finanszírozásával.

Ábrahámhegy

Február 1., szombat 7:00 – Művelődési ház – (Térkép – Útvonaltervezés)
Disznó Tour – disznóvágás kóstolóval, kolbásztöltő versennyel, zenével, néptánccal
A versenyre jelentkezni a +36 30 1903299-es számon lehet

Badacsony

Január 25., szombat 10.00 – Szegedy Róza-ház – (Térkép – Útvonaltervezés)
Badacsony Tanösvény Körtúra
Megismerkedünk a hegy élő és élettelen természeti értékeivel, valamint kultúrtörténetével. Útvonal: Szegedy Róza-ház – Kisfaludy-ház – Rózsakő – Kisfaludy-kilátó – Kőkapu – bányák – Rodostó turistaház – Rózsakő. Időtartam: 4 óra. Táv: 8 km. Szintkülönbség: 300 m. Elemlámpa ajánlott! Jelentkezés: Személyesen a badacsonyi Tourinform irodában (Park. u.14) Telefonon: 0687/531-013 – E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu – Bővebb információ a túravezetőnél kapható, 0670/264-59-19-es telefonszámon. Részvételi díj: 6-14 éves korig 500,- Ft/fő, felnőtteknek 1.000,- Ft/fő, gyermekeknek 6 éves korig ingyenes. A részvételi díj a helyszínen, készpénzben fizetendő a túravezetőnél.

Január 25., szombat 18.00 – Park u. 26.
Badacsonyi Borbarangolás – Hableány Borbár-Bisztró
További információ

Február 1., szombat 18.00 – Római út 170.
Badacsonyi Borbarangolás 2020 – Hotel Neptun
További információ

Február 8., szombat 18.30 – Park u. 26.
Badacsonyi Borbarangolás – Hableány Borbár-Bisztró
További információ

Február 8., szombat – indulás 15.30 – Szegedy Róza-ház
Holdfénytúra a Badacsonyon
Izgalmas történetek, gyöngyfüzérként csillogó esti falvak, jó társaság. Útvonal: Szegedy Róza-ház – Kisfaludy-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó. Időtartam: 2.5 óra. Táv: 4 km. Szintkülönbség: 220 m. Elemlámpa ajánlott! Jelentkezés: Személyesen a badacsonyi Tourinform irodában ( Park. u.14) – Telefonon: 0687/531-013 – E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu. Bővebb információ a túravezetőnél kapható, 0670/264-59-19-es telefonszámon. Részvételi díj: gyermekeknek: 6 éves korig: ingyenes, 6-14 éves korig: 500,- Ft/fő, felnőtteknek: 1.000,- Ft/fő. A részvételi díj a helyszínen, készpénzben fizetendő a túravezetőnél.

 

A Kisfaludy-kilátót is érinti a következő badacsonyi vezetett túra – Fotó: Győrffy Árpád

Badacsonytomaj

Január 25., szombat 16:00 – Egry József Művelődési Ház – (Térkép – Útvonaltervezés)
I. Rondapulcsis forraltbor-főző verseny
Ha szereted a forralt bort, unatkozol otthon, kikapcsolódnál vagy egyszerűen nincs jobb dolgod, akkor itt a helyed! A zenét nem más, mint DJ Rádai szolgáltatja majd, aki hajnalig tartó bulival készül. Aki érzi magában a vágyat, ne habozzon, keresse elő legcsúnyább pulcsiját, szóljon a barátoknak és jelentkezzen!

Balatonakali

Február 1., szombat 13:00 – Fék Étterem – (Térkép – Útvonaltervezés)
Borfőzőverseny és Fánkbál
A balatonakali Fék vendéglő február 1-én tizenhatodik alkalommal ünnepli a farsangot családias hangulatú borfőző versennyel, ahol a csapatok az eddigi szokások szerint nem csak forralt borokkal, hanem más finomságokkal is kínálják a vendégeket. A borfőzéshez az idén is fánk- és borkorcsolyaverseny kapcsolódik. A napot hagyományosan fánkbállal zárják.

Balatonberény

Január 25., szombat 20:00 – Művelődési ház – (Térkép – Útvonaltervezés)
Hagyományőrző Boszorkánybál
Megjelenés jelmezben. Belépő 1000 Ft/fő.

Balatoncsicsó

Február 1., szombat 13:00
Balázs-hegyi mise torokáldással és borozással
A Szentantalfa fölött magasodó, Balatoncsicsóhoz tartozó Balázs-hegyen február első szombatján tartják a torokáldással záruló hagyományos Balázs-napi misét.

Balatonszárszó

Február 8., szombat 15:00 – Művelődési ház – (Térkép – Útvonaltervezés)
Szárszói Farsangi Mulatság
Fánksütő verseny, farsangi vidám játékok, mókás vetélkedő, jelmezes felvonulás, csillámtetoválás, farsangi játszóház. Minden jelmezben érkező gyereket ajándékkal fogadnak!

Gyenesdiás

Február 1., szombat 9:00-12:00 – Községháza – (Térkép – Útvonaltervezés)
Egészségnap
Fittség mérés, gyógytornász konzultáció, gyógytorna, dietetikus tanácsadás…

Hévíz

Január 23., csütörtök 18:00 – Városháza, díszterem – (Térkép – Útvonaltervezés)
A Magyar Kultúra Napja – Egy ország
Zenés irodalmi est Rátóti Zoltánnal és Huzella Péterrel

Január 31., péntek 19:00 – Református templom – (Térkép – Útvonaltervezés)
Viva la Musica – Komolyzenei est
Közreműködik: Musica Antiqua Együttes – A részvétel ingyenes

 

A Musica Antiqua Együttes egy korábbi hévízi koncerten – Fotó: Győrffy Árpád

Február 14., péntek 19:00 – Városháza, díszterem – (Térkép – Útvonaltervezés)
Jazz Péntek – A Budapest Gips Swing Zenekar koncertje
Jegyek 1000 forintos áron vásárolhatók a Fontana Filmszínház pénztárában, vagy az előadás előtt a helyszínen 18 órától

Február 15., szombat – Belváros, Deák tér – (Térkép – Útvonaltervezés)
Farsangi Forgatag bolondlakodalommal, jelmezes felvonulással
Jó hangulatú télűzésre várják az érdeklődőket február 15-én Deák térre és belváros más pontjaira Hévízen. Az ilyenkor hagyományosnak tekinthető programok, a jelmezes, gólyalábas felvonulás, a bolondlakodalom és a kiszebáb égetés mellett többek között lesz állatsimogató, játékos csapatvetélkedő és utcabál.

Paloznak

Január 24., péntek 18.00 – Szent József Ház – (Térkép – Útvonaltervezés)
Örkény egypercesek Dvorák Gábor és Patka Heléna előadásában

Február 8, szombat – Tájház – (Térkép – Útvonaltervezés)
Disznóvágás

Révfülöp

Január 23., csütörtök 17.00 – Könyvtár – (Térkép – Útvonaltervezés)
Magyar Kultúra Napja – a Veri az ördög a feleségét című magyar filmszatíra (1977) vetítése

Siófok

Január 23., csütörtök 14.00 – KIKK – (Térkép – Útvonaltervezés)
Kőműves Kelemen – a Pannon Várszínház rockballadája
Egy fiatal csapat kap lehetőséget, vállal megbízatást, hogy felépítse a várat, azaz önmagát, hogy egy sikeres nemzedék oltalmazhassa a tágabb értelemben vett közösséget. „Alkotni születtünk…” „Nem lehet, nem lehet, hit nélkül nem lehet…” A konfliktusok ember és hatalom, ember és ember, hit és kiábrándulás küzdelmében bomlanak ki, a küzdés értelmére, az áldozat mértékére keresik a választ valamennyi korosztályt megszólítva. Jegyárak: Fszt. 1.600,-Ft, Siófok Kártyával 1.350,-Ft, erkély: 1.400,-Ft Siófok Kártyával 1.250,-Ft

Január 24., péntek, 18:00 – KIKK – (Térkép – Útvonaltervezés)
A Töreki Természetvédelmi Terület értékei – előadás
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dél-Balatoni Csoportja 2020-ban tudományos célú előadássorozatot szervez a Kálmán Imre Kulturális Központtal együttműködve. Az előadássorozat célja, hogy az érdeklődőkkel megismertessük a környezetünk, a Balaton környékének természeti értékeit, tudományos-, turisztikai érdekességeit. Az első alkalommal a Töreki Természetvédelmi Területet szeretnénk bemutatni, ahol egyesületünk évtizedek óta végez felméréseket, kutatásokat több más szervezettel együttműködve. A részvétel ingyenes.

Január 28., kedd 18.00 – KIKK – (Térkép – Útvonaltervezés)
Dr. Hevesi Krisztina – Jó párkapcsolat vagy Jópár kapcsolat
Dr. Hevesi Krisztina egészségfejlesztő szakpszichológus,egyetemi oktató. Végzettsége szerint közgazdász, újságíró,pszichológus és pszichológus tanár,majd sportszakpszichológus(SOTE TF)és egészségfejlesztő szakpszichológus (ELTE PPK)képzettséget szerzett. Rendszeres szereplője a Tv2 és az Rtl Klub reggeli műsorainak, mint szakértő. Jegyár: 1.500,- Ft

Január 31., péntek 19.00 – KIKK – (Térkép – Útvonaltervezés)
Oscar – Hadart Színház vígjátéka
Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappangyáros élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Mindazok, akik fél 9 és déli 12 között meglátogatják – a fiatal könyvelő, a mumpszos masszőr, a lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse… – , rádöbbentik arra, hogy lányos apának lenni nem is olyan egyszerű dolog. Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Egy biztos: a gyereknek apa kell!!! De hol van Oscar?
Főbb szerepekben: Kökényessy Ági (Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett), Háda János (Jászai Mari-díjas), Szabó Máté Jegyárak: Fszt. 3.600,-Ft, Siófok Kártyával 3.300,-Ft, erkély: 3.300,-Ft Siófok Kártyával 3.000-Ft

 

A Kőműves Kelemen című rockballada jelenete az egyik próbáról – Fotó: Pannon Várszínház

Szigliget

Január 30., csütörtök 17:00 – Csonka-torony – (Térkép – Útvonaltervezés)
Rózsaszín Fények Éjszakája – 100 nap a Giro d’Italiáig
A Rózsaszín Fények Éjszakáját 100 nappal a Giro d’ltalia rajtja előtt rendezik. Ilyenkor az útvonal városai közül számos helyszínen a település jelentős épületét világítják meg rózsaszínűre. Ehhez csatlakozik Szigliget is, hisz 2020. május 11-én a település külterületén a 71-esen haladnak el a versenyzők.
16.45 órától várjuk az érdeklődőket Szigligeten a Rénelyi úton található Csonka-toronyhoz. Fontos lenne, hogy amennyiben az időjárás engedi minél többen jöjjenek kerékpárral.
17.00 órakor felkapcsoljuk a fényeket, elkezdődik a Csonka-torony kivilágítása.
17.10 órakor Egy közös képet készítünk, amikor a jelenlévők a kivilágított műemlék előtt magasba emelik a kerékpárjukat.
19.00 óra a világítás lekapcsolása Mindenkit meleg teával várunk.

Vonyarcvashegy

Január 23., csütörtök 18.00 – Művelődési ház – (Térkép – Útvonaltervezés)
Magyar Kultúra Napja rendezvény

Január 26., vasárnap 15:00-18:00 – Művelődési ház – (Térkép – Útvonaltervezés)
Családi játszóház a Varázshangok Egyesület közreműködésével
Játékok, kreatív társasjátékok kicsiknek és kicsit nagyobbaknak is

Zánka

Január 25., szombat 16:00 – Faluház – (Térkép – Útvonaltervezés)
A jubileumát ünneplő Zánkai Nőklub ünnepi kiállítása Magyar Kultúra Napja alkalmából

Február 8., szombat 17:00 – Faluház – (Térkép – Útvonaltervezés)
„Zánkai Téli esték” – Csonka András színművész estje
(A program ingyenesen látogatható)

További programok

Balatonlelle
Február 1., szombat 12:00 – Rendezvénypark – (Térkép – Útvonaltervezés)
III. Lellei Gasztro Farsang
Éttermek, cukrászdák, borászatok, zene, jelmezverseny

Fonyód
Február 7-9., péntek-vasárnap – Zákányi Kálmán Sportcsarnok – (Térkép – Útvonaltervezés)
Kolbászfesztivál
Kézművesek, helyi termelők vására, ételek, borok, műsorok és persze kolbásztöltés versenyben

Siófok
Január 25-26., szombat-vasárnap reggeltől estig – Hajóállomás – (Térkép – Útvonaltervezés)
III. Farsangi Toros Party – kolbásztöltő verseny, fánk sütés, kézműves vásár, gastro árusok, zenei fellépők, látvány disznóvágás… Január 26., vasárnap 11:00 – Maszka Run & Asszonyfarsang

 

Maszka Run a siófoki sétányon – Fotó: Győrffy Árpád

Az összeállítás első részében a Balatontipp működését támogató önkormányzatok és más szervezetek rendezvényeiről, vagy általunk más okok miatt kiemeltnek tekintett programokról írunk a települések betűrendje szerint. A cikk második részében további települések, szervezetek ingyenes programjairól, vagy azok ingyenes részleteiről gyűjtöttünk össze információkat.

A programokon való részvétel többségében ingyenes. Ahol ezzel ellentétes információnk van, ott külön jeleztük. A szervezők többnyire nem garantálják, hogy minden a tervek szerint alakul, és mi is tévedhetünk a közlésnél. A listát hetente újabb héttel előre gördítjük egy új cikkben, de addig ez az írás is bővülhet. Nézzen vissza később is!

Az összeállítást Győrffy Árpád készítette

Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!

 

Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! A feliratkozással hozzájárul adatainak a hírlevél küldéséhez szükséges kezeléséhez.(Adatvédelmi szabályzatunkat és tájékoztatónkat itt olvashatja)

Légy te az első hozzászóló a(z) "Balatoni programok a 2020. január 23-február 14. közötti időszakra" íráshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár