Balatoni programtippek a 26. hét végére, a június 29-július 6. közötti időszakra

A levendulaszedés már lezárult, de ezen a hétvégén zajlik a Levendula Fesztivál fő programja Tihanyban - Fotó: Győrffy Árpád

Mintegy negyven programot, köztük több napos rendezvényeket ajánlunk a következő napokban a Balatonon nyaralóknak és a környéken járóknak 2018 huszonhatodik hetének végén.

 

Több más mellett Alsóörsön bableves murira, Kenesén Balaton-, Tihanyban Levendula-, Balatonudvariban Anyós Fesztiválra, Siófokon Horgas Eszter és Falusi Mariann koncertjére, Vonyarcvashegyen sörfesztiválra várnak bennünket, és a Balaton-felvidéken Kapolcska Fesztiválban reinkarnálódik az ős Művészetek Völgye szelleme.

Egyes rendezvényeknél a címre kattintva megnyithatjuk a részletes program oldalát. Az összeállításról további információk a cikk cégén. Jó válogatást, kellemes szórakozást, időtöltést!

Alsóörs

Június 30., szombat 18 óra
Jókai-Endrődi bableves muri
Szombaton 19. alkalommal rendezik meg a hagyományos Jókai-Endrődi-Mihálkovics irodalmi bableves murit, amivel az alsóörsi kötődésű Endrődi Sándor költőre és barátjára, Jókai Mórra, valamint az alsóörsi fürdőtelep kialakításában meghatározó szerepet játszó Mihálkovics Tivadarra emlékeznek igazi balatoni stílusban, hangulatban.

Július 5., csütörtök 20 óra – Sirály Park
Velanda svéd fúvósegyüttes koncertje (rossz idő esetén a művházban)

Ábrahámhegy

Június 30., szombat 19.00 – Községi strand
Népzene, néptánc és világzenei est
Táncolnak a csepeli Tamariska Táncműhely fiataljai, kísér a kővágóörsi Magyarhang Zenekar, koncertet ad a Tárkány Művek. (A programot eső esetén a művelődési házban rendezik meg.)

Badacsony

Június 30., szombat
Holdfénytúra a Badacsonyon
Gyülekező: 20.30 óra; Badacsony, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum. A túrán a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet megtehet a badacsonyi Tourinform irodában személyesen, telefonon: 87/531-013 vagy akár emailben a badacsonytomaj@tourinform.hu címen.

Július 2., hétfőn 18.00 óra – Móló park
Happy Junior Band
A Lipcse környéki zeneiskolásokból alakult zenekar 130 fővel ad koncertet. Különlegességük, hogy a megszokott harmonikazene mellett világhírű, örökzöld zenei slágereket is megszólaltatnak harmonika alapon, legyen az rock, vagy pop zene, klasszikus, vagy musical

Balatonakali

Június 29-július 08.
Borhét esti bulikkal és borházakkal
A balatonakali Fék vendéglő termelői piacán harmadik alkalommal rendezik meg a két hétvégét átfogó “borhét” programot. A rendezvény ideje alatt négy helyi, illetve környékbeli pince kínálja borait. A délutáni, esti órákban főleg tánchoz, mulatáshoz való zene szól.

Június 30., szombat 18:00 – Templomok tere
Nyári kiállítások közös megnyitó ünnepe
Pósa L. J. Buba képzőművész és Pósa Ede festőművész kiállítása (Vasút tér 4.). A kiállítást megnyitja: Farkas Zsuzsanna, intézményvezető, Balatonszemes Latinovits Zoltán Művelődési Ház. Közreműködnek a Pro Musica művészei.
Az akali nyaralókultúra alapítói című kiállítás (Dózsa György u. 3., Régi iskola). A kiállítást megnyitja: Mód László néprajzkutató. A megnyitót követően a “Balaton retró” című film szabadtéri vetítése a helyszínen.
A kiállítások július 1-augusztus 20. között minden nap 17.00-21.00 óráig tekinthetők meg.

Balatonfűzfő

Június 30., szombat
XXI. Cseberei Juniális
A tobruki városrész strandján megrendezésre kerülő program délelőtt hagyományosan a kispályás focival és a főzőversennyel indul, a délutáni kulturális programokat este strandbállal zárják. Szívesen látnak mindenkit.

Július 4., szerda, 18.00 – Mámai romtemplom
Romkerti zenés esték – Kővári Péter orgonaművész, karnagy koncertje. Rossz idő esetén a koncertet a Jézus Szíve plébániatemplomban rendezik meg.

Balatongyörök

Június 30., szombat, 18.30 – Bertha Bulcsu Művelődési Ház
Jótékonysági hangverseny a templomért – Fellépnek a Festetics György Zeneiskola tanárai, növendélei és a Balaton Kamarakórus, vezényel: Farkas Berta

Balatonkenese

Június 29-július 1.
Balaton Fesztivál – Széchenyi park
A tervezett műsor szerint pénteken Music Killers DJ-kkel nyitják a rendezvényt, a szombati napot a retró határozza meg, vasárnap pedig világslágerek szólnak kiváló tribute zenekarok előadásában az északi part talán legnagyobb ingyenes zenei és büfés buliján, a kenesei Balaton Fesztiválon.

Július 4., szerda 10:00
Tájházi szerda

Balatonszárszó

Június 30., szombat 21.00 – Tóparti park
Szárszói Tüzes Esték a Tóparton
Fáklyás felvonulás, Szent Iván éji tűzgyújtás zeneszó mellett. Zenél Dj Antal Róbert. Gyülekezés 20.45-kor a polgármesteri hivatalnál.

Július 1., vasárnap 15.00 – Csukás Színház
10. Nemzetközi Kórustalálkozó
A Csukás Színházban július 1-én, vasárnap 15 órakor kezdődő jubileumi fesztiválon hat hazai és egy szlovéniai kórus lép fel. A hangverseny ingyenesen látogatható.

Balatonudvari

Június 30., szombat – Udvari strand
Nemzetközi Anyósfesztivál és Szezonnyitó
A 14. alkalommal megrendezésre kerülő anyósfesztivál igazi családi rendezvény lesz, ahol a legkisebbektől a legkorosabb anyósokig, apósokig mindenki megtalálhatja a kedvenc programját.

Kapolcs

Június 29-július 1.
Kapolcska Családi Fesztivál
Játszóudvarok, kiállítások, nyitott műhelyek, kézművesség, kerámia, kovácsműhely, elmejátékok, zenei és színpadi programok három napon át azoknak, akik örömmel töltenek el egy békés, családias élményekben gazdag hétvégét Kapolcson a hagyományos kapolcsi értékek jegyében.

Keszthely

Július 2., hétfő 19.00 – Kossuth u., Fejér u. sarok
Babicsek Bernát koncert – Keszthely Street Festival

Július 3., kedd 19.00 – Kossuth u., Fejér u. sarok
Karikó Tibor gitárest – Keszthely Street Festival

Július 4., szerda 19.00 – Kossuth u., Fejér u. sarok
Torres Dani és Czibere Józsi duo – Keszthely Street Festival

Július 4., szerda 20:00
Helikoni Éjszakák
20.00 Komolyzenei koncert
21.00 Korhű ruhába öltözött vezetők kíséretében tárlatvezetés a főúri enteriőr kiállításon, élő zene és végül a program zárásaként egy pohár pezsgő a kastély fehér tükörtermében
22.30 Fényjáték
Információ: 20/325-0260

Siófok

Július 1., vasárnap 19.00 – Jókai park
Horgas Eszter, Falusi Mariann és a ClassJazz Band koncertje
A Zene a zöldben programsorozat keretében rendezik meg július 1-én, vasárnap 19 órától Horgas Eszter fuvolaművész, Falusi Mariann énekes (Pa-dö-dő) és a ClassJazz Band koncertjét Világslágerek egy estén címmel.

Július 3., kedd 19.00 – Fő tér
Lóca együttes – Érik a ropogós cseresznye
Előadásaink a gyermekek aktív részvételére épülnek; s az aktuális ünnepkörhöz, jeles naphoz kapcsolódó mondókákat, népdalokat, népi játékokat és táncot tartalmaznak. Dalainkat és történeteinket népi és klasszikus hangszerekkel, illetve hangkeltő eszközökkel megszólaltatott élő zenei kísérettel adjuk elő.  A koncert napján 18.00-21.00 óra között kézműves foglalkozás és népi játszótér várja a gyermekeket. A koncert és foglakozások ingyenesen látogatható.

Július 4., szerda 19.30 – Fő tér
Baglas Néptánc Egyesület – Marcali
Az együttes gyakori résztvevője hazai és nemzetközi fesztiváloknak. Többször jártak Olaszországban, Törökországban, megfordultak Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, Portugáliában, Horvátországban és Erdélyben is.

Július 5., csütörtök 20.00 – Fő tér
Stereo Swing feat. Szűcs Gabi – Nagy Gatsby party
A Stereo Swing feat. Szűcs Gabi formáció elektronikus alapú swing zenét játszik, lüktető, táncolható, “Nagy Gatsby” stílusban. A zenekar énekesnője, a Fonogram-díjas Szűcs Gabi (Cotton Club Singers) és csapata garancia a minőségi szórakoztatásra. A zenekar a legjobb hazai jazz-zenészekből verbuválódott. Saját, slágerlistás dalok és ismert slágerek: ez a Stereo Swing repertoárja.
A koncert ingyenesen látogatható.

Tihany

Június 29-július 1.
Tihany – Levendula fesztivál
Vásár a Belső-tónál és a Pisky sétányon, koncertek, folklór műsorok, gyermekprogramok, túrák, élőzenés utcabálok és gasztronómia a levendula jegyében.

Június 30., szombat 20.00 – Tűzkert Étterem
A Mojo Workings Blues koncertje
A Tűzkert Étteremben szombat este 8 órától fellépő Mojo Workings Blues zenéjében a tradicionális blues, a hatvanas évek beat, country, jug illetve a későbbi korok pop dallamainak világát ötvözik, esetenként dzsesszes, sajátos hangvétellel.

Július 4., szerda 18.00 – Mádl Ferenc tér
Happy Junior Band – 130 fős német harmonika együttes

Július 6., péntek – 20.00 – Mádl Ferenc tér
Utcabál a Bówly Roll zenekarral

Vonyarcvashegy

Június 29-július 01.
VIII. Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja
Sörkülönlegességekkel, finom ételekkel, kulturális programokkal, utcabálokkal, kézműves vásárral és fúvós koncertekkel várják az érdeklődőket Vonyarcvashegyen a Kossuth utcai Rendezvénytéren.

További programok

Aszófő

Június 29-július 1. – Vörösmáli út
Aszófői Vigasságok
Június 30., szombat
14:00 órától: Főzőverseny
15:00 Dallamvilág Musicalcsoport
16:00 rg+Torna Klub Balatonfüred
17:00 Buborék együttes gyermekműsora
18:00 Pergő – Rozmaring Táncegyüttes (Városlőd)
19:00 Győri Ütőegyüttes
20:00 3Coyotes – mexikói zenekar
21:30 Utcabál
15:00 – 18:00 Délutáni gyermekprogramok:
Gyerkőc népi játszóház
Kézműveskedés – mexikói stílusban

Balatonalmádi

Június 29-július 1. Erzsébet liget (Móló és környéke)
Péter Pál Napi Vigadalom
Folk- és gyermekprogramok mindhárom nap 18 órától estig

Balatonfenyves

Június 30., szombat 18.00 – Zenepavilon
Bemutatkozik: Nagykanizsa
Közreműködik a Bojtár Népzenei Együttes, az Eraklin Táncklub, a Farkas Ferenc Énekegyüttes, a Nagykanizsai Fúvószenekar és a SzanDia Fitness – moderntánc stúdió

Balatonfüred

Június 29-július 1.
Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál
Koncertek a Kisfaludy Színpadon és a város különböző pontjain. Gálaműsor szombaton 17.00 órától a Kisfaludy Színpadon

Balatonlelle

Június 29– július 1.
Zenés Nyárköszöntő
Június 29., péntek
19.30 Szigetszentmiklósi Zeneiskola gálaest
20.00 Jeratel Hastánc Stúdió-Pirgl Enikő és tanítványai
21.00 Intermezzo Latin Club koncert
Június 30., szombat
20.00 Kéméndi trió
21.00 Utcabál a Retrofon zenekarral
Július 1., vasárnap
20.00 Szőlőskislaki Artista Iskola
21.00 Utcabál a Bel Canto zenekarral

Balatonrendes

Június 29-30.
Péter-Pál Falunapok
Június 29., péntek
14:00 óra Gulyásfőző verseny
18:00 óra Gulyás, palacsinta elfogyasztása (támogató jegy vásárlásával)
19:00 óra Batsányi Népdalkör népdalcsokra
19:30 óra Pappa Pia! Tapolcai Musical Színpad előadásában
21:00 óra Zenés Mulatság: Fair Együttes és a Rolling Band közreműködésével
Június 30., szombat
19:00 óra Hemo Winner Versenytánc Egyesület műsora
20:00 óra Vásári komédia
20:30 óra Tombola
21:30 óra Bál Retro Voice Együttes
A rendezvény ideje alatt a helyszínen büfé üzemel

Fonyód

Június 29-július 1., péntek-vasárnap
Dog Beach Fest – Fonyódi kutyás fürdőhely
Bemutatók, kutyás termékek vására, szépség- és ügyességi versenyek, előadások, gyermekprogramok… a rendezvény ingyenes, de a strandra a belépő 200 Ft

Lovas

Június 29-30.
20. Lovasi Napok
Június 29. péntek
18:00 Tallós Ilona festőművész kiállítása a Nagy Gyula Galériában
Milleniumi Park
19:00 Bonita Sporttánc Egyesület
19:30 Ünnepélyes megnyitó
20:00 Kovács Kati
21:00 Utcabál a Ritmus zenekarral
Június 30., szombat
Milleniumi Park
9:00-12:00 Bográcsban főtt és tárcsán sült ételek versenye
10:00-15:00 Gyermekprogramok, népi játékok a „Gyermekparadicsomban”. Arcfestés és légvár egész nap
10.00-18.00 Tarsoly László kovácsmester bemutatója 14.00 Főzőverseny eredményhirdetése
14.30 Polgármesterek-alpolgármesterek fogathajtó versenye a lovas akadálypályán
16:00 Középkori lovagi torna bemutató a Pápai Lovasiskola közreműködésével a lovas akadálypályán
Millenniumi Parkban
15.00-17.00 Pónilovaglás a
15.00-19.00 Környezetvédelmi társasjáték (NABE)
17.30-19.30 Fazekas és nemezelő mesterség bemutató
17:30 Alsóörs Sirály Népdalkör fellépése –
18:00 Dávid Roland Trió fellépése
19:00 Hatás Andrea & Szeles József műsora
20:00 Gráciák hegedűtrió fellépése
21:00 Utcabál a Jolly Joker zenekarral
A két nap során árusok, boros gazdák és vendéglátósok

Zamárdi

Június 30., szombat
Jubileumi városnap  – a 10 éves város ünnepe
Kertmozi
16:00 Kerekes Blanka – Tőrök Ádám
Zamárdi Női Kar
Súlyom Néptáncegyüttes és a Tilinkó Zenekar
Fotó – és rajzpályázat díjátadó
Kossuth utcai rendezvénytér
14:00 Gubás Gabi- mesekoncert
18:00 Charlie
19:00 Bon Bon
20:00 Hevesi Tamás
21:00 The Freakend
22:30 Tűzijáték

 

Előzetes a következő időszakra

Gyenesdiás

Július 07-08.
Gyenesdiás – 10. Keszegfesztivál főzőversennyel és programokkal
Vidám zenés gasztro hétvégére várják az érdeklődőket a hétvégén Gyenesdiásra a Balatoni Hal-és Termelői Piacon és Kárpáti korzón. Szombaton halászléfőző verseny, mindkét nap keszegsütés, játszóház, koncertek és esti korzóbálok.

Hévíz

Július 07-08.
Hévíz – Ízek, táncok, jó szomszédok – folklór, világzene, gasztronómia
Világzenével, lengyel, magyar, szerb és más balkáni népek táncaival, zenéjével, lengyel és magyar gasztronómiával várják az érdeklődőket két napon át hagyományos hévízi Ízek, táncok, jó szomszédok a Deák téri nagyszínpad környékére.

Keszthely

Július 06-08.
KeszthelyFest – koncertek borfesztivállal, gyerekprogramokkal
A belváros több pontján három napon át párhuzamosan zajló ingyenes programok, jazz-, pop-, folk- és gyermekkoncertek, játszóházak borházakkal és pecsenye- és lángossütőkkel felturbózva.

Az összeállítás első részében a Balatontipp működését támogató önkormányzatok és más szervezetek rendezvényeiről írunk a települések betűrendje szerint részletesen, vagy az innen megnyitható címekkel önálló oldalakon. A cikk második részében más települések, szervezetek programjairól gyűjtöttünk össze információkat. Végül egy kicsit kitekintünk a következő hét végére is.

A programokon való részvétel többségében ingyenes. Ahol ezzel ellentétes információnk van, ott külön jelezzük. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szervezők többnyire nem garantálják, hogy minden a tervek szerint lesz, és mi is tévedhetünk a közlésnél. A lista még bővülhet.

Az összeállítást Győrffy Árpád készítette

 

Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! (Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatja)

Hasznos lehet!

1 Comment on "Balatoni programtippek a 26. hét végére, a június 29-július 6. közötti időszakra"

  1. Fogas József | 2018.06.29. at 11:51 |

    Július 1-én 11 órai kezdettel Ábrahámhegyen a Bernáth Aurél Galériában nyílik a
    Bernáth Aurél tanítványainak XX. jubileumi kiállítása.

Comments are closed.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár