Balatonfüred – Új színházi évad a füredi Anna Grand Hotelben











Balatonfüreden tervezett programok 2011-ben


Balatonfüred rövid bemutatása, látnivalói   Balatonfüredi programok  Balatonfüred Esterházy strand   Balatonfüred Kisfaludy strand    Balatonfüredi korcsolyázás   


Új színházi évad a füredi Anna Grand Hotelben


(Az Útitárskártya-hálózat partnereinek hírei)


Öt előadással, bővített műfaji repertoárral, harmadik évadát kezdi meg Haumann Péter estjével október végén a Pannon Várszínház Exkluzív Színháza az Anna Grand Hotelben.
Az október 29-én Haumann Péternek a Platón Szokratész védőbeszéde című művéből készült önálló estjével találkozhatnak a nézők elsőként. Majd ellátogat Balatonfüredre a Vígszínház igazgatónője, Eszenyi Enikő is, A gyönyörben nincs középút címet viselő monodrámájával, melyet szerte az országba nagy sikerrel játszanak.
A további három előadás a Pannon Várszínház saját produkciója. A 60-as, 70-es, 80-as évek zenéjéből, az egykori Táncdalfesztiválokat megidéző musical show, a Tánc-dal-fesztivál könnyed szórakozást ígér. Molnár Ferenc vígjátéka, a Játék a kastélyban elárulja, bármilyen kosztümöt viselünk, alatta mindig elsősorban férfiak és nők vagyunk.
Az évad márciusi záró előadása igazi csemege, mellyel Cseh Tamásra emlékeznek. Cseh Tamás és Bereményi Géza dalai rendkívül mély és személyes hangon csendülnek majd fel a színház Titkos dalok című új ősbemutatójában.
Az exkluzív színházi estek alkalmával az aznapi előadáshoz illő borok kóstolása következik. A Vivamus borház esténként három különleges borból álló “csokrot” kínál kóstolásra – mint illatos borok, rosék, vörös borok, desszert borok.
“A sorozatnak azért adták az Exkluzív Színház nevet, mert tartalmas, minőségi, inkább kamaraszínház jellegű előadások láthatók ennek keretében. Neves színészek játszanak majd, jelentős irodalmi művek illetve a maguk műfajában klasszikusnak számító darabok egyaránt színpadra kerülnek – mondta az évadnyitó sajtótájékoztatón Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója.
Lengyel Ernő, a hotel tulajdonosa kiemelte: elkötelezettek a kultúra iránt, és annak idején, amikor megnyitották a szállodát elhatározták, hogy a kultúra és művészetek otthona, bölcsője lesznek a városban, melynek a színház elengedhetetlen része. Hozzátette, az a fajta színházi kínálat, amely ebben az együttműködésben megvalósult egyedülálló az országban. Az exkluzív színházi estekre betérő nézők társasági est részeivé válnak, már az előadást megelőzően szalonzenével hangolódhatnak a művészetre, majd a gasztronómiai utazás során nem csak kiváló borokat ízlelhetnek, hanem arról is ismereteket szerezhetnek, mely boroknak mik a jellegzetességei, és milyen ételekhez illenek.


 


Az előadásokról részletesebben


Anna Grand Exkluzív Bérlet 2011/2012 – Balatonfüred, Anna Grand Hotel díszterme


Platón: Szókratesz védőbeszéde – előadja Haumann Péter
2011. október 29. szombat 19.00
“Mitől színház a Szókratesz védőbeszéde? Platón nem írt drámát, erről mindenki meggyőződhet, aki kezébe veszi a filozófiai röpiratot. Platónnak csak annyi köze van a drámához, hogy számára a filozófiai érvelés legmegfelelőbb kifejezési formája a dialógus. Szókratész mindenekelőtt önmaga elé állít etikai követelményt: meggyőződése, hogy elsősorban tőle mint állampolgártól függ az állam milyensége: attól, hogy mennyi energiával, készséggel, értelemmel vesz részt a közéletben. Pontosabban nem is részt vesz a közéletben, hanem része annak, hisz privát lét és közéleti lét együtt lélegzik benne…” (Pályi András – Színház)


 



Modern az, ami igaz! Modern az ami hat. Modern az, ami segít élni. Tizenhárom évvel ezelőtt, azt hittem abbahagyhatom. Nem! Még mindig mondani kell. 2400 éve! – Haumann Péter


 


A gyönyörben nincs középút – Eszenyi Enikő színházi estje
2011. november 19. szombat 19.00
Kéne a lehelete, szívét tárogassa széjjel? Harapni nem! Én kínom te nem szenveded, szerelmem nem nagy eset: száz vágy. Egy buja ritmus. Én vakon követném. Az én szeretőm hogy szeretett, úristen! Többet nem engedem be. Rossz vagyok azóta, trónfosztott királynő. A világ igaz valómban sose látott, nem tud semmit se rólam, a szerelmek nem gyógyíthatók. Vállalok bérbe sírni. Ríni jó! Időben eltűnt férfiak: végzed te még hullaházban. Hogy én hol végzem, majd megmutatom. Beugrom a nagybőgőbe, Pityke Pál!



Tánc-dal-fesztivál – játék a 60, 70, 80-as évek slágereiből
2011. december 10. szombat 19.00
Egy kor dal- és slágerkultúrája minden társadalmi korszakban hű tükre volt a létező társadalmi viszonyoknak. Nem véletlen, hogy megjelenésekor a Táncdalfesztivál intézménye nem csupán egyszerűen az egycsatornás televíziózás szórakoztató népünnepélye, hanem a társadalmi közérzet vulkánszerű kitörése volt. Itt kapott először nyilvánosságot a magyar rockzene akkor induló, mára már klasszikussá vált élvonala, a Metro, az Illés, az Omega, a Hungária stb., itt váltak valódi ikonokká Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Koós János, Korda György, Szécsi Pál és még sokan mások.
A máig széles körben ismert slágerek a mindennapok szinte minden vonatkozásáról szóltak, felvillantották kimondott és titkolt vágyainkat, érzelmeinket, virágnyelven szóltak korlátainkról, bezártságunkról, szenvedéseinkről, melyet mégis átitatott a Kádár-korszak sugallta naivitás, összekacsintás, a “legvidámabb barakk” humora, a kiváló szerzők által felhasznált, a magyar kabaré-műfaj klasszikusaitól örökölt képes beszéd, pesti humor és derű.
Produkciónk a táncdalfesztivál estjeinek műsorkínálatát idézi: a szignált és a műsorvezetők felvezetését, a fesztiválprogram szünetében sorra kerülő TV híradót, esti verset és időjárás jelentést, majd az eredményhirdetést. Mindezek szövegét a kor tényei, valóságos híranyaga szolgáltatják, melyekbe minduntalan beleszövődnek a slágerek sorai. A fesztiválprogramban felhangzó dalok pedig megelevenednek, megtörténik a bennük foglalt sztori vagy tartalom, hol ironikusan, hol parodisztikusan, hol pedig fájdalmasan, kordokumentummá emelve a dalban foglalt, rejtett érzelmet, üzenetet.
Mulattató, nosztalgikus, néhol “retro” ízek mellett a darab igazi sugallata, az, hogy nevetve tudjunk búcsúzni múltunkból, egy “szocialista operett világtól” – tól, ragaszkodva azért akkor megélt és ma újra termelődő gondjaikhoz, vágyainkhoz, az akkor is létező értékekhez.


 



Szereplők: Egyed Brigitta, Kovács Ágnes Magdolna, Stefancsik Annamária, Kiss T. István, Koscsisák András, Zayzon Csaba, Molnár Ervin, Varga András, Németh Ádám, Szelle Dávid, Csiszár Martin, Soós Melinda, Kiss Borbála, Kreschka Ágnes, Zalavári Borbála, Csontos Boglárka, Szász Kamilla, Telegdi Kamilla, Horváth Bence, Hegyei Zsombor Zsolt
Díszlettervező: Kovács Yvette Alida, Jelmeztervező: Justin Júlia
Koreográfus: Bóbis László és Kovács Norbert
Korrepetitor: Regovics Zsuzsanna, Zenei vezető: Rossa László
Rendezőasszisztens: Kiss Dávid
Rendező: Vándorfi László


 


Molnár Ferenc: Játék a kastélyban – vígjáték
2012. január 28. szombat 19.00
Molnár Ferenc briliáns logikával szőtt és csalhatatlan színpadi érzékkel bonyolított darabjában egy tengerparti kastély két vendégszobáját összekötő ajtó játssza a “főszerepet”. Hogy mire szolgál? Természetesen arra, hogy bonyodalmat okozzon.
A történetben Turai és Gál, a sikeres színműíró-páros fiatal pártfogoltjukkal és barátjukkal, Ádám Albert zeneszerzővel meglepetésszerűen érkezik Balogh Annie primadonna látogatására egy itáliai kastélyba. A fülig szerelmes Ádám a menyasszonya melletti szobát kapja, ám épp mikor a három barát készül kinyitni a szobákat elválasztó ajtót, szenvedélyes és alig félreérthető jelenet fültanúi lesznek, ami a gyönyörű színésznő és egykori szeretője, a korosodó drámai színész, Almády között zajlik. Ádám csalódottsága kétségessé teszi Annie-val készülő házasságát és az új operett zenéjének megírását is, amire eddigi boldogsága és a szerzőpár sarkallta. Vagy a kétségbeejtően mulatságos bonyodalmak sora csupán alkalmat szolgáltat arra, hogy a mindig bizakodó, csupa szív Turai zsenialitása még erre a reménytelen helyzetre is megoldást találjon? Molnár Ferenc világhírű műve páratlanul szellemes, elegáns játék, melyben döntse el ki-ki, hogy mi a valóság és a látszat, az igazság és a hazugság, az élet és a színház.
Turai                             Vándorfi László
Gál…………………………………………………. Koscsisák András
Ádám……………………………………………… Kékesi Gábor
Annie………………………………………………. Kiss Barbara
Almády……………………………………………. Kiss T. István
Titkár………………………………………………. Szelle Dávid
Lakáj………………………………………………. Molnár Ervin
Díszlettervező: Kovács Yvette Alida                      Jelmeztervező: Justin Júlia


A rendező munkatársa: Kiss Dávid
Rendező: Vándorfi László


 


Titkos dalok – játék Cseh Tamás és Bereményi Géza dalaiból
2012. március 17. szombat 19.00
Cseh Tamás dalai az elmúlt évtizedekben nemcsak kultúránk, hanem közgondolkozásunk, mindennapi életérzésünk részévé váltak. Magával ragadó előadó-művészete mellett érzékeny, sanzonszerű dallamai, Bereményi Géza költői szövegei tették megkerülhetetlenné az életművet.


 



A Pannon Várszínház társulata arra vállalkozott, hogy a különböző korszakokban született dalokból egy asszociatív szerkezetű történetet hoz létre. A helyszínek, figurák a dalok megénekelte tartalmakból, a szövegösszefüggésekből rajzolódnak ki és a történések is arra az időszakra jellemzőek, melyben Cseh Tamás élt és alkotott, a 70-es évektől napjainkig. Titkosak a dalok, hisz egy időben tiltott vagy éppen tűrt gondolatokból táplálkoztak, és titkosak azért is, mert szövetük finom és érzékeny, titkokkal teli. (Forrás: Pannon Várszínház)


 


 




 


A Pannon Várszínház és az Anna Grand Hotel egyaránt 10 százalék kedvezményt biztosít az Útitárskártyával rendelkező vendégeknek



 



Balatonfüred rövid bemutatása, látnivalói   Balatonfüredi programok  Balatonfüred Esterházy strand   Balatonfüred Kisfaludy strand    Balatonfüredi korcsolyázás   


 










Hasznos lehet!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár