Tihany – Szegediek gyúrták a legjobb kolbászokat

A jó hangulatban nagy szerepe volt a kiváló melegítő italoknak

Rendkívül jó hangulatban, kiváló kolbászokkal, melegítő italokkal és zenei háttérrel zajlott a 3. alkalommal megrendezett Tihanyi Kolbászgyúró Mulatság szombaton.

 

A Garda Vendéglő által két éve elindított program annyira kinőtte magát, hogy az idén a vendéglő terasza helyett már a község főterén rendezték meg. Mint a főszervező, Ricza Lajos (Lilu) elmondta, az idén 19 csapat nevezett a versenyre, de többen megijedtek a hét közepi kemény időjárástól, és visszamondták részvételüket. Így is 12 csapat gyűlt végül össze, hogy kapott, vagy hozott anyagból elkészítsék az általuk igazinak tartott kolbászokat. Több csapat verbuválódott a közvetlen környékről, Tihanyból, Akaliból, Füredről, Szentantalfáról, Veszprémből, Nemesvámosról, de voltak paksi és szegedi versenyzők is.

 

A távol maradók ellenére is megtelt a főtér versenyzőkkel és szurkolókkal

 

A tihanyi Móló büfé csapata nem került a díjazottak közé, de jól érezték magukat a versenyen

Punk Ferenc, a zsűri társelnöke elmondta, hogy a csapatok jellemzően hagyományos ízesítésű kolbászokat készítettek. A többség megfelelően adagolta a fűszereket, és a zsiradékot is annak megfelelően mérték, ahogy azt a sütőkolbászok megkívánják. Az öt fős szakértő testület döntése szerint az első díjat a szegedi illetőségű Szegedi Töltikék csapat nyerte el. A második helyezett a balatonfüredi és budapesti tagokból álló Tóthok csapata lett. A harmadik helyen a tavalyi győztes, a paksiakból verbuválódott Fonti Five végzett. Különdíjas lett a helyiekből álló Koppány Népe csapat, a Fásirt-díjat pedig a veszprémi ADA-niszok csapata szerezte meg.

 

Egy emberes kolbászkarika a töltővel

 

Nem csak a gyúrás, a sütés is komoly szakértelmet igényel

 

Egy izmos katona a különdíjas mangalicakolbászból

 

Az Ada-Niszok címere

 

A kolbász gyúrásához Polgár Csabi tolta a gépi lakodalmast, késő délutántól pedig a képen látható Búgócsiga vette át a színpadot

Az egyik helyi csapat meghatározó tagja volt Tósoki Imre polgármester is. Bár a különleges ízesítésű kolbászával kivételesen nem nyert díjat, de így is nagyon elégedett volt a rendezvénnyel. Azt mondta, különösen annak örült, hogy helyi vállalkozók szervezték a sikeres programot a településnek. Az önkormányzat most is szívesen támogatta őket, és a jövőben is örömmel fogadnak minden ilyen kezdeményezést.

Kép és szöveg Győrffy Árpád

 

Iratkozzon fel a heti hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Hasznos lehet!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár