Hét étele 1, – Sült harcsa szeletek zöldségraguval, zöldségszalmával – Fék Étterem, Balatonakali – 2015.04.03.

A hét étele: Sült harcsa szeletek zöldségraguval, zöldségszalmával  – Fék Étterem, Balatonakali – 2015.04.03.




A húsvét utáni időszakra, de akár az ünnepekre is egy olyan ételt ajánlunk, ami könnyen elkészíthető mégis kicsit eltér a megszokottól, látványosan tálalható, igazi vendégváró csemege.


Hozzávalók 4 személyre


A halhoz és a raguhoz


o 80 dkg harcsafilé
o 1 dl olívaolaj
o 1 közepes cukkini
o 1 közepes padlizsán
o 4 kemény paradicsom
o só, bors
o 1 citrom


A zöldségszalmához


o 1 sárgarépa
o 1 cékla
o 1 póréhagyma



Az étel elkészítése


Zöldségragu


Felforrósítunk fél deciliter olajat, majd beleszórjuk a kis kockákra vágott cukkinit, padlizsánt, a kimagozott paradicsomot, és magas tűzön rázogatva összepirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.


TIPP: Minél egyformábbra daraboljuk a zöldségeket annál látványosabb lesz a végeredmény.


Harcsa szeletek


A harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró olívaolajon, közepes tűzön minden oldalukat megsütjük, mielőtt levesszük a tűzről, meglocsoljuk egy kevés citromlével.


Zöldségszalma


A meghámozott sárgarépát, céklát a megmosott, leveleire szedett pórét vékony csíkokra metéljük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, egyenletesen eligazgatjuk majd 50-60 C fokos sütőben néha átforgatva ropogósra szárítjuk


 




Tálalás


A zöldségragut tányérra formázzuk, ráfektetjük a harcsaszeletet és ráhalmozzuk a ropogós zöldségszalmát. Ízlés szerint friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.
Jó étvágyat!


Molnár Balázs szakács, Fék Étterem


 



 


Fék Kávéház – étterem és cukrászda – Balatonakali Pacsirta u. 1/a – Telefon: 87/544-044
Nyitva: az előszezonban hétfőtől-csütörtökig naponta  10-21 óráig, pénteken 10-22 óráig, szombaton 8-22 óráig, vasárnap 8-20 óráig, Nyári nyitva tartás júniustól – naponta 8-22 óráig



A jövő héten az április 3-tól újra nyitva tartó örvényesi Huszár Vendéglő ajánl ételt. Várjuk más éttermek, vendéglátóhelyek jelentkezését is a het-etelebalatontipp.hu címen.


A korábbi ételek


A Hét étele  – a balatoni régióban a Balatontipp szerint  


 




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár