Balatonfüredi korcsolyázási lehetőségek


Korcsolyázási lehetőségek BalatonfüredenItt adunk majd hírt a 2015-2016-os tél friss jeges híreiről, ha megfelelően befagy a Balaton. Addig nézd meg a legutolsó jégszezonról szóló információkat és képeket.
Ha nem akarsz lecsúszni a korcsolyázásról, akkor
iratkozz fel a hírlevélre vagy lájkold az oldalunkat a Facebookon!


Tihany – KOGART kiállítások – egy igazán  négy évszakos program! 


Balatonfüred rövid bemutatása, látnivalói  Balatonfüredi programok 
Balatonfüred Esterházy strand  Balatonfüred Kisfaludy strand  Balatonfüredi korcsolyázás   
Balatonfüred-Tihany Öbölátúszás – képek     Balatonfüredi borhét -képek


 


Korábbi hírek  – 2014-ből


 


Február 18.


Megszüntették a kijelölt jégpályát, mert víz borítja a felülelét. Ennyi volt, szép volt!


 


A népi mondás szerint: január, február, itt a nyár! készülhetünk a strandolásra, biciklizésre. 🙂


Február 17.
Balatonfüreden az Esterházy strandon az elmúlt napokban lecsökkent a korcsolyázásra használható terület nagysága a jég mozgása miatt, de a gyereköböl területén még mindig van elegendő,  nagyon jó a minősége, és itt folyamatosan tisztítják. Abban bíznak, hogy szombaton is ki tudnak nyitni, de a vasárnapi lehetőségekről csak a szombati időjárás alapján lehet majd véleményt mondani.Február 15. Figyelem, romlik a jég állapota!


 


A február 13. után bekövetkezett hirtelen felmelegedés váratlan változásokat okozott néhol a tó jegében.


Hiába rendkívül vastag a jég, a füredi Esterházy strandon is több helyen megrepedezett, hullámossá vált, feltorlódott, a felületét elöntő víz újrafagyott – tájékozatta szerkesztőségünket Ágoston Ferenc, a vezetője. Ezért a korábban kijelölt pálya egy részét le kellett zárniuk, de a gyermek pancsoló zárt területén továbbra is maradt megfelelő hely a korcsolyázásra. Azt javasolja, hogy mindenhol csak nagy körültekintéssel menjünk a jégre, hogy a problémás területeket időben észrevegyük.


 


Alapinformációk az Esterházy strandon működő ingyenes jégpályáról
Nyitva: folyamatosan! 
Parkolni a strand előtt és a közeli Annabella Hotel parkolójában lehet ingyenesen
Szolgáltatások: Hétköznap 13-19 óráig, hétvégén 9-19 óráig: mentőfelügyelet, illemhely, világítás, takarítás, büfé


 


 


Február 15-én készült képeink


 


A veszélyessé vált terület egyik része az Esterházy strandon
  


   


A gyerekpancsoló felülete továbbra is nagyon jó  


Veszprémi középiskolások is Füreden korcsolyáznak


 


  


A tótvázsonyi általános iskola 7-8. osztályosai rendhagyó tornaórájukat tartják


   


 


Várjuk a friss tapasztalatokat és jó fotókat a szerkesztobalatontipp.hu címre, a korcsolyás oldalunk üzenőjébe, vagy a Facebook oldalunkra – http://www.facebook.com/balatontipp – lájkoljátok, osszátok meg, hogy más is láthassa – meg én is örülnék neki. 🙂
Fontos tudni, hogy  a jégen tartózkodás szabályainak a betartásával nemcsak a kijelölt területeken lehet korcsolyázni, ugyanakkor a kijelölt területeket is csak akkor szabad használni, ha mi magunk is meggyőződtünk arról, hogy adottak az előírások szerinti feltételek a biztonságos sportoláshoz.


2012. január 28.  Balatonfüred – Esterházy strand – még vékonyan, de a gyermeköböl teljes felületét sima jég borítjaA térkép az Esterházy strandrólBalatoni strandok, korcsolyázó helyek nagyobb térképen való megjelenítése


  


 


Február 5. bővebb tapasztalatok


Vasárnap délután eljutottunk a füredi korcsolyapályákra is. Előtte Balatonalmádiban, Alsóörsön, Csopakon voltunk. Ebben az összehasonlításban magasan a füredi pályák a legjobbak, közülük is különösen az Esterházy strandon működő. Csak megerősíteni tudjuk, amit Lázár Emese írt szombati tapasztalatai alapján.
Amit mi tapasztaltunk:


– ingyenes parkoló a közelben – volt hely
– nyitott illemhelyek – tiszták
– büfé –  forralt bor (300 Ft/2 dl), tea (200 Ft/2dl), zsíroskenyér (250 Ft), rántotthúsos szendvics (450 Ft), kürtőskalács (kicsi 500 Ft)


– korcsolya élező (1000 Ft)
– fakutya (400 Ft/óra)


 


A jégre lejáró keresztül lehet lemenni – az alacsony vízszint miatt nagyon praktikus


A jég szélén padok a korcsolya felvételéhez


A jeget nagy felületen takarítják, a többi helyen havas, de szánkózásra, csúszkálásra az is jó


Kijelölték, medig illene csak menni, hogy ne veszélyeztessük magunkat – sokan nem veszik komolyan


Van zene isLázár Emese üzenete a a Balatontipp Facebook-oldalán február 5-én:
A füredi Esterházy strandról van tapasztalatom, tegnap – szombaton – folyamatosan takarították a jeget a hóesésben, van büfé -kürtöskalács, forraltbor, tea stb. :)-, zene is szól, nyitva a strand WC is, van koriélezés, csak a korikölcsönzést hiányolták egy páran (mi korival érkeztünk, így nincs tapasztalat). Padok vannak a jégen így nem kell élvédőben sétálgatni, vagy köveken átvenni a korit. a jég minősége is nagyon jó volt. Jó korizást mindenkinek! 🙂
 


 


 


 


Korábbi képek, hírek


 


Személyes tapasztalatok – lent további képekkelFebuár 8. 12 óra – rövid látogatásKétéltű Hummerekkel (is) tisztítják a jeget az Esterházy strandon


 Ilyen lett a tisztítás után 


Móló melletti, Vitorlás étterem előtti jégpálya – 2012. február 5.
– a jég itt is sima, a teljes területet takarítják, este világítás


– a jég szélén padok a korcsolya felvételéhez


– büfé – forralt bor (400 Ft/2dl), tea (250 Ft/2dl),  zsíroskenyér (150 Ft), csokiba mártott banán, aszalt szilva (300 Ft)


– fakutya (400 Ft/óra)


– korcsolya kölcsönzés (600 ft/óra)


 


Ezt a helyet mi továbbra sem tudjuk jó szívvel ajánlani, mert a jégen való tartózkodásról szóló jogszabály szerint kikötő területén tilos a jégre menni. Ez pedig kikötő. A helyi hatóságok –  vízirendőrség, polgármesteri hivatal – kétszínű magatartását jól mutatja a február 11-én készült fotónk: nem szólnak azért, hogy nagyon sokan itt korcsolyáznak, de a bejárónál felirat hirdeti: “Jégre lépni tilos és életveszélyes”. Ha valakivel valami baj történne, valószínűleg azonnal behajtanák még a 20 ezer forintos szabálysértési bírságot is.


 


 
 


Az alábbi képek is február 5-én készültek az Esterházy stradon
            


A korábbi helyzetről


Január 9-én reggel hivatalosan és a gyakorlatban is lezárult a 2011. januári korcsolyaszezon első szakasza. A két utolsó hivatalos pályakijelölést is megszűntették Balatonfüreden illetve Siófokon, mert a melegedés miatt a jég töredezetté vált és felvizesedett a teteje. Mindkét helyen táblákkal (is) figyelmeztetik az érdeklődőket arra, hogy a jégre lépni tilos és veszélyes.
Ahol esetleg nem találunk tiltó táblát, ott is életbe lép a jégen tartózkodás szabályait rögzítő rendeletnek az a pontja, ami kimondja, hogy a szabad vizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. Amennyiben valaki a tiltás ellenére jégre megy, szabálysértést követ el, amiért megbüntethetik. Nem szólva azzal, hogy veszélyezteti saját épségét, és esetlegesen azokét is, akik a segítségére sietnének.
A Meteoplaza előrejelzése szerint a következő hetekben nem számíthatunk olyan hidegre, ami ismét megfelelő jeget eredményezne a Balatonon, de ahogy tavaly februárban volt a jégszezon, az idén is előfordulhat, hogy még ezen a télen újrázhatunk.
A fotó 2011. február 24-én készült az Esterházy strandon


2011. január 9.
Balatonfüred január 8-án még működött a kijelölt pálya, a jég felülete kicsit romlott, de takarították2011. január 7.
A balatonfüredi Esterházy strand jege jó minőségű volt még pénteken dél körül. Tapasztaltak egy kis vizesedést a tetején, de a rendszeres takarításnak köszönhetően még mindig megfelelő volt a korcsolyázáshoz. A nyitva tartás esetleges fenntartásáról vagy a bezárásról szombaton reggel döntenek.Balatonfüreden január 4-én, kedden 13 órától működik az Esterházy strandon a kijelölt 6000 négyzetméteres korcsolyapálya.
A reggeli mérésnél 12 centiméteres jeget találak. A strand bejárata folyamatosan nyitva van, a kijelölt terület mellett hétköznap 13-18 óráig, a hétvégi napokon 9-19 óráig biztosítanak felügyeletet, ekkor lehet az illemhelyet is használni. A hétvégi napokon büfét is működtetnek majd, ha az időjárás nem szól közbe addig.


2011. január 7.    


Az alábbi fotók 2010. december 31-én a alkonyatkor készültek Jégtekéző – curling-ező – német turisták


 


Az alábbi fotók 2010. december 29-én készültek a még vékony jégről az Esterházy strandon    

Korábbi információk


Bezárt a füredi jégpálya is – 2010.02.18.


Csütörtökön reggel Ágoston Ferenc, a füredi Esterházy strand vezetője arról tájékoztatott bennünket, hogy erre a szezonra végleg bezárták a kijelölt jégpályát, mert az enyhülő időjárás miatt már nem biztonságos és nem alkalmas korcsolyázásra a jég. Ezzel az utolsó hivatalosan is kijelölt terület is megszűnt a jövő szezonig.
A korábban használható korcsolyázó helyekről a “Korcsolyázás” menüre kattintva lehet információhoz jutni.


Jéggel kapcsolatos új információt majd csak a 2010-2011-es téli szezon indulása előtt adunk. Addig mindenkinek figyelmébe ajánljuk a “Strandok” menüt és a biciklizéssel, programokkal kapcsolatos oldalainkat.


A városban két “kijelölt” jégpálya működik. Mindkettő ingyenesen használható. Az egyik – a térképen jobbra – az Esterházy strand területén,  a másik a móló  jobb oldalán, a hajó- és vitorláskikötő közös területén.
Az alábbiakban mindkettőről rövid ismertető olvasható fotókkal illusztrálva.


 


Az Esterházy strand sekély vízű felületén január 29-én nyílt meg a jégpálya.
Megvilágított területe kb. 10.000 nnagyzetméter. Ebből 3-4000 négyzetmétert intenzíven takarítanak.
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 14-18 óra  szombat-vasárnao: 9-19 óra
Szolgáltatások (az árakat 2010. janurár 31-én láttuk)  
      meleg büfé –  forró tea 300 Ft/3 dl,  forralt bor 300 Ft/2dl, 450 Ft/3 dl, zsíros kenyér 200 Ft/karéj
     
fakutya – 300 Ft/óra, 200 Ft/fél óra
      Csokis popcorn 300 Ft/liter, 500 Ft/2 liter,  sültgesztenye 400-700 Ft/adag

Parkolni a strand főbejárata előtt és az Annabella Hotel parkolójában lehet – saját tapasztalat


A  fotókat 2010. január 31-én délután készítettük az Esterházy strandon.

Kikötői jégpálya – ami tilos!


A másik jégpálya   a Tagore-sétány nyugati végén, a móló jobb oldalán, a hajó- és vitorláskikötő közös területén. A mérete 170 méter x 70 méter, folyamatosan takarítják. (A jégen tartózkodás szabályairól szóló 46/2001-es BM rendelet szerint tilos a szabad vizek jegén tartózkodni kikötők és veszteglőhelyek területén, a balatoni vízirendészet, a rendőrség és a helyi polgármesteri hivatal ebben az esetben valamiért eltekintett a jogszabály betartatásától.)A korcsolyapálya a part felőlA korcsolypálya képe a mólóról – az előtérben nyílt vízfelület fodrozódik a móló “hídja” mellett (február 5-én délután)


 


Balatonfüred Brázay Strand Kalandpart – Útitárskártya elfogadóhely 
Balatonfüred rövid bemutatása, látnivalói  
Balatonfüredi programok 
Balatonfüred Esterházy strand  
Balatonfüred Kisfaludy strand  
Balatonfüredi korcsolyázás   
Balatonfüred-Tihany Öbölátúszás – képek     Balatonfüredi borhét -képek


Várjuk a friss tapasztalatokat és jó fotókat a szerkesztobalatontipp.hu címre, az oldalunk üzenőjébe, vagy a Facebook oldalunkra – http://www.facebook.com/balatontipp – Lájkoljátok, osszátok meg, hogy más is láthassa 

Hasznos lehet!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár