A Festetics család egykori pincéjéből kialakított Helikon Taverna melletti teraszon nyolc pince borait, pezsgőit lehetett kóstolni. Az ételekről a házigazda Bock Bisztró Balaton mellett visszatérő vendégként a zalaegerszegi Tannin Resto csapata gondoskodott. A Spájz Keszthely is újra elhozta szörpjeit, és a Várak Völgye Sajt készítményeit is ismét meg lehetett kóstolni. A desszerteket most a gyenesdiási Mónisüti hozta.
Az Őszi Borparádé és a Zalai Gasztroparty rendezői nem is remélhettek szebb időt a programjukhoz és az indián nyár elbúcsúztatásához a szombat délutáninál. Persze ez önmagában még kevés lett volna, de nem hiányoztak a finom borok, ételek, jó zenék sem a kellemes hangulathoz.

Egy valódi borteraszon zajlott a borparádé – Fotó: Győrffy Árpád

A Zalaszentgrót mellett húzódó csáfordi és aranyodi dombokról hozta borait a Dóka Éva Pincészet. Dóka Éva és a szőlész-borász, Tarsoly Róbert többek között Muscat lunelt, Pinot blanc-t, Furmintot és Kabart kínált – Fotó: Győrffy Árpád

Az urak épp a rozéknál tartottak – Fotó: Győrffy Árpád

A többség talán inkább a fehérborokat pártolta – ahogy kínálatban is ez a vonal volt az erősebb – Fotó: Győrffy Árpád

Ács István, a Bock Bisztró Balaton séfje retró hamburgert, füstölt kacsamellet mogyorós zöldsalátával, konfitált mustáros tokhalat és sertéspofa pörköltet készített kollégáival – a képen épp a saláta ágy készül az egyik ételhez – Fotó: Győrffy Árpád

Visszatérő vendégként a zalaegerszegi Tannin Resto csapata, Takáts Zoltán és Gombos János is kitelepült. A képen épp egy paradicsomos káposzta látható töpörtyűvel töltött burgonyagombóccal, a tetején birsalmával és zöld díszítéssel – Fotó: Győrffy Árpád

Ahol bor van, ott a sajt sem maradhat ki. Erről most is a Várak Völgye Sajt, azaz Szánti József várvölgyi gazda, gondoskodott, aki saját tehenei tejéből hozott érlelt, füstölt és friss sajtokat, többet közülük különböző fűszerekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel ízesítve – Fotó: Győrffy Árpád

A gyenesdiási Mónisüti az ősznek megfelelően hangsúlyosan szerepeltette a gyümölcsöket és a bort. Pitét kínáltak szilvával, almával, meggyel. Ha valaki kicsit krémesebbre vágyott egy édes borhoz, annak ott volt a Rákóczi túrós kocka. S ha valaki egyben kereste a bort és az ősz gyümölcseit, az jól választhatott a Balatoni rizlingtortával – Fotó: Győrffy Árpád

A Babos-Piller duó a zenéhez illó háttérrel – Fotó: Győrffy Árpád
A délután első részében a Babos-Piller Jazz Duó játszott, majd Németh Norbert zalaapáti harmonikás ült ki a teraszra hangszerével.
Győrffy Árpád
Ha érdekesnek találta, egy lájkkal vagy megosztással ajánlja másnak is!
Iratkozzon fel a Balatontipp.hu heti hírlevelére, hogy ne maradjon le semmiről! A feliratkozással hozzájárul adatainak a hírlevél küldéséhez szükséges kezeléséhez.(Adatvédelmi szabályzatunkat és tájékoztatónkat itt olvashatja)