Siófoki korcsolyázási lehetőségek

Korcsolyázási lehetőségek Siófokon

 

Itt adunk majd hírt a 2013-2014-es tél friss jeges híreiről, ha megfelelően befagy a Balaton. Addig nézd meg a legutolsó jégszezonról szóló információkat és képeket.
Ha nem akarsz lecsúszni a korcsolyázásról, akkor
iratkozz fel a hírlevélre vagy lájkold az oldalunkat a Facebookon!


  


 


Február 18.


Megszüntették a kijelölt jégpályát, mert víz borítja a felülelét. Ennyi volt, szép volt!


 


A népi mondás szerint: január, február, itt a nyár! készülhetünk a strandolásra, biciklizésre. 🙂Február 17.


Siófokon pénteken 20 centiméteres vastagságot mértek a kijelölt jégpálya területén, amit folyamatosan takarítanak. Abban bíznak itt is, hogy szombaton is ki tudják nyitni a pályát. Mindenkit arra kérnek itt is, máshol is, hogy csak a kijelölt, letisztított területet használja, mert a hóval fedett részek veszélyeket rejthetnek. 


Pénteken megnyílt a siófoki jégpálya!2012. február 03. – 17:00
Siófok – pénteken délután megnyílt a jégpálya az Ezüstparton, az Arany János utca végén.
A korcsolyapálya ingyenes, reggel 8 órától sötétedésig lehet korcsolyázni, csúszkálni, fakutyázni.
A pálya működtetői reggeltől sötétedésig állandó ügyeletet tartanak, rendelkeznek minden eszközzel, ami egy esetleges mentéshez szükséges, és folyamatosan egészségügyi szolgálatot is működtetnek.
A szolgáltatásokat a parton mobil WC és büfé egészíti ki, ahol forró teát, forralt bort és némi harapnivalót is lehet vásárolni. Korcsolyakölcsönző is működik – igaz, nem nagy készlettel.


Lesz korcsolyaélező is közelben.


 


A kijelölt területet az Arany János, a Sirály vagy a Bakony utcán keresztül lehet legpraktikusabban megközelíteni. Tapasztalataink szerint autókkal parkolásra a Deák Ferenc sétány Bakony utcától balra nyíló részében van elsősorban lehetőség, vagy a parttól távolabbi utcákban.


 


 


A fotók 2012. február 10-én készültek


 


 


  


  


   


 
  


  


  


 


Melegedő hely


  


 


 


Várjuk a friss tapasztalatokat és jó fotókat a szerkesztobalatontipp.hu címre, a korcsolyás oldalunk üzenőjébe, vagy a Facebook oldalunkra – http://www.facebook.com/balatontipp – lájkoljátok, osszátok meg, hogy más is láthassa – meg én is örülnék neki. 🙂


 


 


 


Fontos tudni, hogy  a jégen tartózkodás szabályainak a betartásával nemcsak a kijelölt területeken lehet korcsolyázni, ugyanakkor a kijelölt területeket is csak akkor szabad használni, ha mi magunk is meggyőződtünk arról, hogy adottak az előírások szerinti feltételek a biztonságos sportoláshoz.


 


 

A korcsolyapálya pontos helyét a hópofa jelzi


Balatoni strandok, korcsolyázó helyek nagyobb térképen való megjelenítése


  


 2012.02. 01.
 


Siófokon az Ezüstparton már néhányan korcsolyáztak kedden is, de a jég még vékony ahhoz, hogy többen rámenjenek, és egyedül sem igazán biztonságos. Szerdán délelőtt 6 centiméteres vastagságot mértek.
Abban bíznak, hogy a jósolt nagy havazás elkerül bennünket, és akkor talán szombatra meg tudják nyitni a szokott helyen a jégpályát.


 

A fotók 2011. február 4-én készültek

 
Siófoki jégpálya korcsolyapálya


 


Siófoki jégpálya korcsolyapálya


 


Siófoki jégpálya korcsolyapálya


 


Siófoki jégpálya korcsolyapálya


 


Siófoki jégpálya korcsolyapálya


 


Siófoki jégpálya korcsolyapálya


 


Siófoki jégpálya korcsolyapálya


 


Siófoki jégpálya korcsolyapálya


 


Siófoki jégpálya korcsolyapálya


 

 

 

A 2010. december 31-én készült fotók

 

 

Újhelyi rész

 

 


 

 

A part előtti százméter széles sáv nem használható, mert a korábbi jég darabosan fagyott vissza. A százméteres sávon túl azonban már megfelelő simaságú a jég felülete

 

 


 

 

Néhol itt is vannak kisebb bukkanók, de ettől még gond nélkül lehet korcsolyázni, játszani

 

 


 

 


 

 


 

 

A megfelelő felületű jeget egy újabb göcsörtös szakasz zárja el a tó belső részétől

 

 

A Siófok-szabadi szabadstrand jege 2010. december 31-én

 

 

 


 

 

 


 

A jég felülete drabos, göcsörtös a szél és a hullámok által korábban feltört jég visszafagyása miatt

 

 

 


 

 


 

A feltorlódott jégtörmelék között korcsolya nélkül is nehéz a közlekedés

 

 


 

 

Több mint két méter magas jéghegysánc a parttól 150-200 méterre

 

 

 

A Nagystrad és a Rózsakert előtti jég 2010. december 31-én

 


 

 


 

 

A jég felülete göcsörtös, rücskös, korcsolyázásra alkalmatlan

 

 


 

 

A parttól távolabbi részen még a parti sávénál is rosszabb minőségű a jég felülete

 Korábbi hírek


2011. március 5. 9:25  Elolvadt a jégre esett hó a korcsolyapályán, lagyakos a felülette, nem lehet rámenni.


Szombaton reggelre kicsit visszafagyott a jég felülete, de továbbra is alkalmatlan a használatra. Bezárt a jégpálya, senkinek sem tanácsolják, hogy rámenjen!


 


Korábbi hírek


2011. február 28.
Hétfőn reggel ismét kijelölték a siófoki korcsolyapályát a szokott helyen.  A jég  17 centiméter vastag, lesz büfé, lehet fakutyát kölcsönözni.  A pálya működtetője szerint a hét végéig várhatóan használható lesz a terület, ha valami rendkívüli felmelegedés nem teszi tönkre a jeget.


További információk és fotók a korábbi hírekben.
2011. február 7. – Mivel a jég a Balaton teljes felületén olvadásnak indult, a vízirendőrség megtiltotta a jégre lépést a tó teljes területén.

2011. február 5-én még nyitva van a korcsolyapálya!
Pénteken még bizonytalan volt Siófokon a szombati nyitás, de szombaton délelőtt annyira jó volt a jég, hogy még a vasárnapi nyitás is biztosra vehető. A hivatalosan kijelölt siófoki jégpálya múlt kedd óta működik megfelelő körülmények között. A kezdeti 13 centiméteres jégvastagság péntekre egy centiméterrel nőtt – tudtuk meg Kasza Gézától, a pálya működtetőjétől.
Az ingyenesen használható korcsolyázó hely a város délnyugati parszakasza előtt, a korábban megszokott helyen található (lásd a lenti térképen.) A jég felülete tükörsima. A pálya működtetői reggeltől sötétedésig állandó ügyeletet tartanak, rendelkeznek minden eszközzel, ami egy esetleges mentéshez szükséges, és folyamatosan egészségügyi szolgálatot is működtetnek. A szolgáltatásokat a parton mobil WC és büfé egészíti ki, ahol forró teát, forralt bort és némi harapnivalót is lehet vásárolni.  

 

 

Január 9-én reggel hivatalosan és a gyakorlatban is lezárult a 2011. januári korcsolyaszezon első szakasza. A két utolsó hivatalos pályakijelölést is megszűntették Balatonfüreden illetve Siófokon, mert a melegedés miatt a jég töredezetté vált és felvizesedett a teteje. Mindkét helyen táblákkal (is) figyelmeztetik az érdeklődőket arra, hogy a jégre lépni tilos és veszélyes.
Ahol esetleg nem találunk tiltó táblát, ott is életbe lép
a jégen tartózkodás szabályait rögzítő rendeletnek az a pontja, ami kimondja, hogy a szabad vizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. Amennyiben valaki a tiltás ellenére jégre megy, szabálysértést követ el, amiért megbüntethetik. Nem szólva azzal, hogy veszélyezteti saját épségét, és esetlegesen azokét is, akik a segítségére sietnének.
A
Meteoplaza előrejelzése szerint a következő hetekben nem számíthatunk olyan hidegre, ami ismét megfelelő jeget eredményezne a Balatonon, de ahogy tavaly februárban volt a jégszezon, az idén is előfordulhat, hogy még ezen a télen újrázhatunk.

 

 

2011. január 8-án még működik a kijelölt pálya, jég nem sokat romlott.
A 2010-11-es korcsolyázási szezonban Siófokon a város délnyugati részén, az Arany János utca és a Bakony utca vége közötti partszakasz előtt – az Arany János utca végénél lévő nádas környékén van megfelelő jég a korcsolyázáshoz a parttól mintegy száz méterre kezdődő részen. 
(A város többi partszakaszán bordás, rücskös, jéghegyes a terület, legfeljebb déli sarki expedícióhoz bemelegítésre lehet használni.)

 

 

2011. január 7-én még jó minőségű volt a kijelölt korcsolyapálya jege. A vastagsága 17 centiméter, ami megfelelő biztonságot ad a használathoz. Vizesedést a déli órákban még nem tapasztaltak.
A pálya üzemeltetői abban bíznak, hogy január 8-án, szombaton is rendben lesz a pálya. A jégvastagság a melegedés  ellenére sem csökkenhet még a kritikus szint alá. Problémát esetleg a felület vizesedése és a melegedés miatt inkább előforduló rianások okozhatnak. Ilyen helyzetben különösen fontos, hogy mindenki körültekintően korcsolyázzon még a kijelölt helyeken is. 

 

A hivatalos korcsolyapályát január 3-án jelölték ki a fenti partszakaszon egy 2000 négyzetméteres területen. Ekkor a jég vastagsága 14 centiméter volt.

 

Kedden reggel 16 centiméteres jégvastagságot mértek, ami garantálja a biztonságot. A korcsolyapálya ingyenes, reggel 8 órától sötétedésig lehet korcsolyázni, csúszkálni, fakutyázni.
A területet Az Arany János, a Sirály vagy a Bakony utcán keresztül lehet legpraktikusabban megközelíteni. Tapasztalataink szerint autókkal parkolásra a Deák Ferenc sétány Bakony utcától balra nyíló részében van elsősorban lehetőség, vagy a parttól távolabbi utcákban.
A pálya működtetői reggeltől sötétedésig állandó ügyeletet tartanak, rendelkeznek minden eszközzel, ami egy esetleges mentéshez szükséges, és folyamatosan egészségügyi szolgálatot is működtetnek.
A szolgáltatásokat a parton mobil WC és büfé egészíti ki, ahol forró teát, forralt bort és némi harapnivalót is lehet vásárolni.
A térkép után fotókkal is bemutatjuk a 2010. december 31-én szerzett tapasztalatainkat.

 

Ha friss információnk lesz, jelentkezünk vele ezen az oldalon – a hírlevelet kérőknek e-mailben is.

 

 


Korábbi információk
2010. február 14-én, vasárnap délelőtt
Az elmúlt napokban leesett nagy mennyiségű hó és az enyhe időjárás miatt nincs lehetőség a jégfelület megfelelő tisztítására. A korábban használt pályát hó borítja, ami az alsó rétegében latyakos. A fentiek miatt nem lehet tudni, hogy egy-egy helyen milyen minőségű a jég, ezért a működtetők ideiglenesen bezárták a pályát.  
Várhatóan február 15-én hivatalosan is bejelentik a siófoki korcsolyázási szezon végét. 


Új információval itt várhatóan a 2010-2011-es szezonban jelentkezünk.
Január 26-án reggelre 15- 16 centiméterre hízott a balatoni jég Siófoknál, az önkormányzat ezért korcsolyapályát jelölt ki az Újhelyi strand mellett, a Kaáli Nagy Dezső utca végében. A vízirendészet a jégvastagságot itt megfelelőnek találta. A szervezők arra számítanak, hogy csütörtöktől mintegy 2000 négyzetméteren, folyamatos pályafelügyelet és egészségügyi szolgálat mellett reggel 8 órától sötétedésig korcsolyázhatnak, fakutyázhatnak, csúszkálhatnak a téli Balaton szerelmesei.  A hidegtől átfagyott testrészek felmelegítésére is lesz mód. Kivülről a körbe állható tűzkosárral, belülről a helyszínen kapható forró teával, forralt borral. Némi eleség is beszerezhető.


A vízirendészet arra figyelmeztet, hogy kizárólag kijelölt helyen szabad korcsolyázni. A veszély abban rejlik, hogy a helyenként már megfelelő vastagságú jeget hó borítja, viszont éppen attól életveszélyes, mert nem látszik, hogy hol túl vékony, hol vannak rianások.  Érdemes tudni, hogy a jég kellő megvastagodása esetén is tilos kikötőkben, veszteglőkben, éjszaka, vagy korlátozott látási viszonyok között rámenni, illetve járművel ráhajtani.


 

 

Légy te az első hozzászóló a(z) "Siófoki korcsolyázási lehetőségek" íráshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár