Főoldal | Bicikliút | Strand | Hírek | Látnivaló | Program | Vízenjárás | Időjárás | Sajtó | Üzenő | Hírlevél | Impresszum


II. Újévi szigligeti csobbanás  - 2013. január 1. 14 óra

2013. január 1-én ismét megrendezik az Újévi csobbanás nevű programot a szigligeti strandon.
A főpróbát a falu három vakmerő lakója már meg is tartotta december 23-án. A fürdés mellett egy balatoni karácsonyfát is felállítottak a strand vízén.
A rendezvény tavalyi elindítója, Németh Zoltán helyi vállalkozó állt elő az idén is az öttlettel, hogy a január elsejére tervezett második csobbanás előtt csináljanak egy karácsonyi előcsobbanást. A tavaly is fürdő Balassa Balázs polgármester és az ugyancsak gyakorlott csobbanó, dr. Dulin Zsolt azonnal kötélnek állt, és már jöttek is a strandra, hogy egy gatyára vetkőzve beúsztassák a tutajra szerelt, feldíszített karácsonyfát a parttól 15-20 méternyire. Gondolták, ott már csak olyan csenhet a szaloncukrokból, aki hozzájuk hasonlóan vállalja a megmártózást az 1,5 °C-fokos Balaton vízben. Ha meg erre képes, akkor meg is érdemli.
Balassa Balázs és Németh Zoltán a faállítás után meg is fürdött egy kicsit, sőt a polgármester levezetésként még a hóban is meghempergett. Az akció után tömény hungaricummal próbálták felmelegíteni magukat.
A II. újévi csobbanás kisérő programja január 1-én 13 órakor kezdődik Berecz András műsorával. 14 órakor a bátrabbak rövid fürdőt vesznek, majd Muri Enikő vigasztalja őket énekével.
Lesz pezsgő, forralt bor, forró tea, lencsegulyás és minden más.

A karácsony előtti előcsobbanás filmen

Itt pedig már az Újévi csobbanás - képek és részletes beszámoló a 2013-as programról!


Újévi szigligeti csobbanás harminchét bátor jelentkezővel - 2012.01.01.

A szigligeti községi strand gyermekpancsolójában 2012. január 1-én első alkalommal hirdették meg az Újévi szigligeti csobbanás nevű közös fürdést.

A kötelező orvosi vizsgálaton a vártnál jóval többen, 37-en jelentkeztek. A község háziorvosa, dr. Karasszon Diana hét jelentkezőt eltanácsolt magas vérnyomása, hörghurutja vagy más betegség miatt. Így járt a legidősebb jelentkező is, aki 1943-ban született, tehát a 69. évébe lépett. A legfiatalabb résztvevő hat éves volt. Csak annyi biztos, hogy legalább 31 fürdőző volt. Hogy pontosan mennyi, az nem teljesen világos, mert többen az "eltiltottak" közül is bemerészkedtek a vízbe.

A jelentkezők nagy száma miatt a közel negyven percet csúszott a délután kettőre hirdetett attrakció, de a közel ötszáz főnyi közönség türelmesen várakozott. Ebben segítségükre volt az egyik büfében készített gulyás, forró tea és forralt bor is.

A levegő és a víz is 2-3 Celsius fokos volt.

 

Szigligeti újévi loccsanás fürdés a Balatonban

A rajt-célkaput léggömbökkel, fenyőfákkal díszítették fel

 

Szigligeti újévi loccsanás fürdés a Balatonban

Interjú a sajtónak

 

A nézők

 

 

Duplán is kutya hideg volt

 

Szigligeti újévi loccsanás fürdés a Balatonban Balassa Balázs

Balassa Balázs polgármester alkalmi műsorvezetőként

 

Az utolsó pillanatok a rajt előtt

 

 

Szigligeti újévi loccsanás fürdés a Balatonban

A polgármester - jobbról - rövid szónoklatot akart intézni a résztvevőkhöz, de leintették

 

Az induláshoz Csiszár Jenő szigligeti lakos (alias Apukám) ágyuval adta meg a jelet

 

Ilyen tempósan még nem nagyon rohantak itt a vízbe

 

Volt, aki nyakig megmártózott, de a többség a fordulás után rohant is vissza

 

Szigligeti újévi loccsanás fürdés a Balatonban

 

 

Balassa Balázs utoljára jött ki (mellette a legidősebb résztvevő, a tapolcai Szebegyinszki Istvánné, aki azért titokban mégis megmártózott :)

Illetve mégsem, mert miután mindenki ki jött, az ábrahámhegyi Varjas Attila újra visszament, és belevetette magát a vízbe. Ebből sajnos csak már a csobbanást tudtam lefényképezni és utána a felülést. Ezért a tettéért mi jelképesen kiutaljuk az első szigligeti újévi csobbanás legnagyobb csobbanója címet Varja Attilának.

 

 

Szigligeti újévi loccsanás fürdés a Balatonban  Varjas Attila


Az első Újévi szigligeti csobbanáson az alábbi személyek mártóztak meg a Balatonban:

Szigligeti csobbanók:
Balassa Dániel, Balassa Balázs, Blödorn Péter, Pék Gábor, File Mátyás, Dr. Dulin Zsolt, Pálfiné Baráth Judit, Takács Róbert, Varga Balázs László, Németh Zoltán.

Vidéki csobbanók
Varjas Attila, Ölvegyi István, Dr. Komjáti Sándor, Kóródi Tamás, Polgár Miklós, Mersics Lili, Mersics Sándor, Polgárné Szatnik Mónika, Dér Henrik, Dr. Walter Ferenc, Pető Márton, Pető Zsolt, Egyed Andrea, Hársvölgyi István, Hervai Martin, Mádi János, Sillinger István, Király Dániel, Kocsis Attila, Sipőcs Zoltán és Szebegyinszki Istvánné.

Balassa Balázs a fürdés után bejelentette, hogy 2013. január 1-én újra megmártóznak a Balatonban.

Itt pedig már az Újévi csobbanás - képek és részletes beszámoló a 2013-as programról!

 

Várjuk a friss balatoni tapasztalatokat és jó fotókat a szerkesztobalatontipp.hu címre, az oldalunk saját vagy fészbukos üzenőjébe, 
Ha lájkoljátok Facebook oldalunkat -
http://www.facebook.com/balatontipp -, akkor folyamatosan friss információt kaptok a Balatontipp új híreiről, anyagairól

Balaton balatoni szabadstrandok bicikliutak balatoni bringakör bringakörút bizonyítvány boros kulturális sport szabadidős programok koncertek látnivalók 


 
Hozzászólások - Adatkezelési szabályainkról itt olvashattok. Címünk: szerkeszto2balatontipp.hu
Név*
E-mail*
(Az e-mail cím kötelezően # karakterrel kezdődik a gyüjtögető automaták miatt.)
Kód*
Hozzászólás*
 

Balatonszárszó
Hévíz
Múzeum-kiállítás
Műemlékek
Táj-természet
Balatonalmádi
Balatonfüred
Balatonlelle
Gyenesdiás
Örvényes