Balatongyörök – Györöki Szüret és XV. Halászléfőző Fesztivál – 2017.09.02.

Fotó: Villányi Éva

Az elsők között köszöntik az idei szüretet Balatongyörökön a régi ünnepek hangulatát megidéző vidám szüreti felvonulással, maskarásokkal, fúvószenekarral, néptáncosokkal és az elmaradhatatlan boros lovaskocsival. A szüreti programot az idén is együtt rendezik meg a hagyományos halászléfőző és más halétel készítő versennyel. A programot a kirakodóvásár mellett folklór-és gyermekműsorok, operett-melódiák teszik teljessé, este pedig szüreti bállal várják a vendégeket.

 

A tervezett program

09.00-12.00 Halász Lajos emlékkupa futballverseny – Smiling House tábor

11.00-tól XV. Györöki halászléfőző-fesztivál

14.00-tól Zenés szüreti felvonulás (Indulás a Kossuth utcai ABC-től)
Vidám jelmezes felvonulás maskarásokkal, bíróval, néptáncosokkal, fúvószenekarral, mazsorettekkel stb.

 

Fotó: Villányi Éva

14.30 órától Elkészült halászlevek kóstolása – kb. 200 adag halászlé kerül kiosztásra, a kóstolás kóstolójegy vásárlásával lehetséges, egy kóstolójegy ára 600 Ft
14.30 A Kanizsa Néptáncegyüttes műsora
15.00 Ünnepélyes megnyitó: Biró Róbert polgármester köszöntője
– Virágos Balatongyörökért verseny díjainak ünnepélyes átadása
– Halászléfőző-verseny díjainak átadása
15.30 Rosta Géza zenés gyermekműsora
17.00 Kávészünet zenekar
19.00-23.00 Utcabál a Helios együttessel

 

Fotó: Villányi Éva

Felhívás halászléfőző versenyre

A Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár 2017. szeptember 2-án, szombatra halászléfőző versenyt hirdet a Szüreti Mulatság keretében Balatongyörökön, a móló melletti sétányon.

A verseny nyilvános, részt vehetnek csapatok és egyéni versenyzők. Nevezni két kategóriában lehet:
– hagyományos halászlé (dunai, tiszai, bajai, balatoni…)
– egyéb halleves (kapros, tejszínes, tárkonyos, francia, Festetics stb.)
Nevezési határidő: 2017. augusztus 25.
Kérjük, az innen letölthető nevezési lapot kitöltve e-mail-ben vagy postán – Bertha Bulcsu Művelődési Ház, 8313 Balatongyörök, Kossuth u. 29., muvhaz@balatongyorok.hu – visszaküldeni!

Regisztráció: 11.00 órától
A főzés kezdete: regisztráció után folyamatos
A halételeket 3 tagú zsűri bírálja. A zsűrizés kezdete 14.00 óra, befejezése 14.30.
Eredményhirdetés kb. 15.30-kor

A versenyzők részére a rendezők az alábbiakat biztosítják:
– főzőhelyet és csapatonként 1 db sörasztalt, 2 db padot
– a halról és egyéb hozzávalókról 10.000.- Ft értékű Áfás számlát befogadunk és térítünk
A számlát Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár, 8313 Balatongyörök, Kossuth u. 29. címre kérjék. Felhívjuk figyelmüket, hogy csak készpénzes számlát tudunk elfogadni! Nyugtát, blokkot, olvashatatlan számlát nem tudunk elfogadni!
– ivóvíz, kézmosási lehetőség és mosdó használat a strandon
– csapatonként
A versenyzők biztosítják:
– bogrács, vagy kondér
– haltisztító eszközök
– egyéb szükséges hozzávalók, fűszerek, apró halak, sűrítmény, kenyér stb.
– műanyag tányérok, evőeszközök, szalvéta, hulladékgyűjtő zsák
– műanyag kanna a vízvételhez

A verseny díjazása:
– Hagyományos kategóriában: 1-3. helyezett emlékserleg.
– Egyéb kategóriában: 1. helyezett serleg.
– A zsűri különdíja a legszebb asztalnak/standnak.
– Emléklap+pezsgő minden résztvevő csapatnak.

Egyéb tudnivalók:
– A résztvevők a zsűrizés kezdetéig – 14.00 óráig – el kell, hogy készítsék az ételeiket, aki nem készül, el annak ételét a zsűri nem tudja értékelni,
– Szintén értékelési szempont, hogy csak az előkészített nyersanyagok érkezhetnek a főzés helyszínére. Ahol a zsűri azt tapasztalja, hogy részben vagy egészben elkészített ételeket hoznak a versenyzők, nem áll módjában azt az ételt zsűrizni.
– A versenyen indulás alapfeltétele a közegészségügyi szabályok betartása. Ebben döntő szerepet kap az alapanyagok kifogástalan minősége, hűtése, tárolása, a tisztaság, a megfelelő ruházat (sapka, kötény), melyről az indulók maguk gondoskodnak.
– A versenyzők vállalják, hogy a zsűri asztalához 1 kistányér ételt biztosítanak és a nézőknek is 20 adagot kiosztanak kóstolójegy ellenében. A kóstolójegyeket a szervezők értékesítik.
– Az alapanyagokról szóló számla térítésének feltétele a 20 db kóstolójegy összegyűjtése!
– A főzés gázzal történik a gyep és a sétány kímélése érdekében. Fával való főzés akkor megengedett, ha valaki lábakon álló tűztálcát /tűzteret használ. Ez esetben a tűzifáról neki kell gondoskodnia. A zsűri díjazza a legszebb asztalt/standot is, ezért kérjük, hogy gondoskodjon a főzőhelye feldíszítéséről, esztétikus külleméről.

További információ:
Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár 83/546-919, 30/3737-109

 

Iratkozzon fel a heti hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Hasznos lehet!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Cookie szabályzat Őszintén szólva mi sem vagyunk szerelmesek a Cookie-ba, mert nem szeretjük, ha olyan dolgokat alkalmaznak velünk kapcsolatban, amivel nem vagyunk teljesen tisztába. De egyszerűen nem tudunk mit tenni ellene, ha működtetni akarjuk az oldalunkat, mert az általunk használt szoftverek, segítő alkalmazások erre épülnek. Néhány ilyen, általunk használt Cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra, vagy az oldalunk működését segítő, biztosító partnereink számára megérteni, az emberek hogyan használják az online szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük azokat. A Cookie-k közül egyesek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Ha látogatása során Ön mellőzi a Cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a oldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Ha a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a Cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Bezár